BBplugg

Bästa Biennalen introducerar under 2024 det nya konceptet BBplugg, en serie kortare utbildningstillfällen i ett ämne där vårt nätverk vill kompetenshöja sig.

Vi börjar från grunden med två föreläsningar om barnrätt ledda av Sylvia Carlsdotter, som är föreläsare/utbildare inom barnkonventionen, barnrättstrateg, moderator, konsult för SKR (Sveriges kommuner och regioner) och sakkunnig för Kulturrådet.

 

BBplugg #1
”Barnrätt – grunden”
11 oktober online 13.00–14:30

En inspirerande timme där du får lära eller repetera grunderna i barnkonventionen – med exempel och extra fokus på barns rätt till kultur – uttryck, upplevelse, inkludering och reflektion! Hur läses och tolkas barnkonventionen, vad är barnets bästa egentligen och blir det någon skillnad nu när barnkonventionen är lag?

 

BBplugg #2
”Barnrätt – fördjupning”
18 oktober online 10.00–11:30 

I steg två går vi lite djupare in på barns och ungas rätt till delaktighet och inflytande – hur ser det ut i våra olika verksamheter, kan vi med enkla förändringar ta steg vidare på inflytande-trappan? Hur skapar vi förutsättningar för att unga ska vilja använda sin rätt?  Vad innebär det i skapandet och förutsättningarna runtomkring?

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?