BÄSTA FESTIVALEN

 

2023 blev ett rekordår för Bästa Biennalen!
Under Bästa Festivalen 2023 mötte över 5000 barn och unga konsten och kreativiteten i 250 workshoppar på 90 platser i hela Sydsverige. Mer än 60% fler deltog i festivalens aktiviteter jämfört med 2021.

Bästa Biennalen fyllde under 2023 10 år! Vi uppmärksammade under året vårt jubileum på olika sätt men samtidigt arbetade vi med att förbereda för våra kommande 10 år, och vi inventerade oss själva. Enskilt och i grupp förde vi dialoger om Bästa Biennalens uppdrag, var vi är och vart vi vill. Vilka är våra behov, våra drömmar och mål? Hur ser visionen ut?

Bästa Biennalen tackar för 2023 och bjuder in till 2024. Då bygger vi plattformen vi ska stå på kommande 10 åren!

 

Bästa Festivalen är Bästa Biennalens publika huvudevenemang. Festivalen erbjuder barn och unga att delta och medskapa i olika workshoppar, utställningar, performances och andra kreativa utmaningar för barn och unga och hela familjen. I Bästa Festivalen upplever och skapar barn och unga tillsammans med konstnärer och pedagoger.

I dagsläget genomförs festivalen vart annat år, under två veckor i samband med höstlovet, av nätverkets nästan 90 arrangörer, på uppåt 100 platser runt om i Sydsverige.

Filmen till Bästa Festivalen 2023 gjordes av Daniel Permbo och konsten som illustrationerna bygger på är gjorda av Richard Johansson, som har gjort den bok som delades ut gratis till alla som besökete Bästa Festivalen. Läs mer om Richard och hans bok på sidan Bästa Boken!

 

Mitt under Bästa Festivalen 2023 gjorde vi även en film för Instagram som du kan se här i två olika versioner, en som är 30 sekunder lång i kvadratiskt format och en som är 60 sekunder lång i stående format. Även denna film var ett samarbete mellan Bästa Biennalen och Daniel Permbo.

–––––––––––––––––––––––––––

Mer info för arrangörer i Verktygslådan.

 

 

 

 

Läs vidare

Bästa Biennalen fyller tio år - en artikel om Bästa Biennalen av Sune Johannesson