Öppna Stäng

Möt en konstnär

Under 2020 och 2021 genomför Bästa Biennalen tillsammans med kommuner i Skåne projektet Möt en konstnär, ett fördjupningsprojekt under biennalens mellanår.
Projektet kommer att stärka konsten och konstnärernas plats i mindre kommuner och på sikt bidra till kompetensutveckling, lärande kring nya sätt att arbeta fördjupat i dialog med konstnärer och den lokala publiken. Konstnärer är inbjudna av kommuner att göra workshops, live art, happenings mm för barn och unga i 9 kommuner i Skåne och vi kommer nyfiket följa deras arbete. Projektet kommer att kunna följas på Instagram och Bästa Biennalen kommer producera en kortare dokumentärfilm som släpps våren 2021.

Tjugofyra av trettiotre kommuner deltog under Bästa Biennalens konstbiennal 2019. Vi vill med detta projekt både vända oss till de kommuner som tidigare inte har varit med i konstbiennalen och även till de kultur eller fritidsförvaltningar som på egen hand har arrangerat program i sina kommuner, utan stöd tex från det fria kulturlivet, institutioner eller Region Skåne.
Projektet genomförs i Sjöbo, Eslöv, Åstorp, Hörby, Kävlinge, Lomma, Svalöv, Klippan och Osby.

Vi hoppas med detta projekt stödja konstnärer regionalt, vara ett stöd för Skånes kommuner och därmed bidra till att samtidskonsten blir tillgänglig för fler.

Här kan du se vår film om projektet!