Bästa Biennalen TILL
TOPPEN
Öppna Stäng

Möt en konstnär

Under 2020 genomför Bästa Biennalen tillsammans med kommuner i Skåne projektet Möt en konstnär, ett fördjupningsprojekt under biennalens mellanår.
Projektet kommer att stärka konsten och konstnärernas plats i mindre kommuner och på sikt bidra till kompetensutveckling, lärande kring nya sätt att arbeta fördjupat i dialog med konstnärer och den lokala publiken. Konstnärer är inbjudna av kommuner att göra workshops, live art, happenings mm för barn och unga i 10 kommuner i Skåne och vi kommer nyfiket följa deras arbete. Projektet kommer att kunna följas på Instagram och Bästa Biennalen kommer producera en kortare dokumentärfilm som släpps våren 2021.

Tjugofyra av trettiotre kommuner deltog under Bästa Biennalens konstbiennal 2019. Vi vill med detta projekt både vända oss till de kommuner som tidigare inte har varit med i konstbiennalen och även till de kultur eller fritidsförvaltningar som på egen hand har arrangerat program i sina kommuner, utan stöd tex från det fria kulturlivet, institutioner eller Region Skåne.
Projektet genomförs i Sjöbo, Eslöv, Åstorp, Hörby, Kävlinge, Lomma, Ängelholm, Svalöv, Klippan och Osby.

Vi hoppas med detta projekt stödja konstnärer regionalt, vara ett stöd för Skånes kommuner och därmed bidra till att samtidskonsten blir tillgänglig för fler.

 

AKTUELLT PROGRAM

 

LÖRDAG 24 OKTOBER

 

Åstorp kommun

Se Konst med Konstnär! Konsthappening med Rita Winde och Edithforce.

Start på Åstorps bibliotek, kl.13. 45 minuters vandring.

Mer information – se pdf

 

 

ONSDAG 28 OKTOBER

 

Eslövs kommun

Hemlik konstaktivitet del 2 på Eslövs stadsbibliotek

På grund av Region Skånes skärpta rekommendationer är evenemanget tyvärr inställt. Förhoppningen är att det kan genomföras i framtiden.