WE ARE ONE – En workshop med Bästa Biennalen i Eurovision Village 2024

WE ARE ONE – En workshop med Bästa Biennalen i Eurovision Village 2024

Under helgen 4–5 maj var Bästa Biennalen på plats i Folkets Park när Eurovisionveckan i Malmö drog igång. Tillsammans med konstnären Jasmine Cederqvist och återanvändningscentret ReMida byggde vi upp WE ARE ONE, en färgsprakande konstworkshop för alla åldrar i Eurovision Village.

Aktiviteten WE ARE ONE symboliserde hur vi alla är en del i ett större sammanhang samt vikten av omtanke och omvårdnad av både människa och natur. Tillsammans förvandlade barn och unga, och deras familjer, återvunnet material till individuella mästerverk, bland annat genom att linda grenar med garn. Varje gren är unik precis som var och en av oss, och tillsammans bildade alla som deltog en helhet. Kvar stod ett stort gemensamt konstverk, en färgsprakande dröm- och önskeskog!

Jasmine Cederqvist är en svensk konstnär som arbetar med landskapskonst, land art och måleri. Med sin bakgrund inom biologi kombinerar hon konst och naturvetenskap för att utforska och utmana vår uppfattning av och relation till naturen.

ReMida i Vaggeryds kommun är ett återanvändningscenter som främjar kreativt lärande genom att återbruka material från företag för pedagogiskt bruk. Startat som EU-projekt 2011, blev det kommunalt 2014 och samarbetar med 80 företag.