Välkommen på invigningen av Bästa Biennalen 2021!

Välkommen på invigningen av Bästa Biennalen 2021!

Jippi, nu är det dags för Bästa Biennalen igen och i år är vi ännu större!
Under drygt två veckor arrangeras det workshops, utställningar, familjevisningar och massor av annat i femtio sydsvenska kommuner. Sammantaget finns det över tre hundra tillfällen för barn och unga att uppleva konst under Bästa Biennalens konstbiennal 2021.
Invigningen av konstbiennalen sker precis som för två år sedan på Moderna Museet Malmö. Lördagen 23 oktober kl. 11.30 smäller det. Välkommen att fira med oss!

 

Program för invigningen på Moderna Museet Malmö lördagen 23 oktober:

11.30
Dagens konferencier Mademoiselle Carousel hälsar välkommen utanför museets verkstad i Turbinhallen.
Invigning av konstbiennalen med Cristina Glad, vice ordförande i Region Skånes kulturnämnd, Iris Müller-Westermann, chef för Moderna Museet Malmö och Ýrr Jónasdóttir, chef för Ystads konstmuseum och verksamhetschef för Bästa Biennalen.

11.45
Konstnärsscen i Verkstan
Sasha Karlsson Giertz, 12 år, intervjuar konstnären Lisa Ewald, som har gestaltat årets konstbiennal, och Eric Magassa, Moderna Museet Malmös konstnär under årets biennal.

12.15
Öppen workshop i Verkstan
Workshop med Moderna Museet Malmös pedagoger baserad på Lisa Ewalds bok ”ABC för konstnärer” som hon har gjort till årets konstbiennal. Lisa är också på plats och signerar sin bok. Verkstaden pågår fram till klockan 14 och det bjuds på fikapåsar.

 

Bilden visar Sasha Karlsson Giertz och Matilda Alborn (Mademoiselle Carousel). Foto. Maria Westmar.