Nu är tidningen här!

Nu är tidningen här!

Välkommen till Bästa Biennalens tidning 2019! I år är det fjärde gången som Bästa Biennalens konstbiennal arrangeras och också fjärde gången som det görs en tidning inför densamma. Den här gången ville vi göra en mer tidlös tidning som inte är lika bunden till konstbiennalen som de tidigare tre åren.

Vi har bjudit en rad intressanta personer att skriva tidningens mer teoretiska texter. Bland annat skriver Johanna Rosenqvist om ett dialogbaserat konstpedagogiskt projekt i samarbete med personer med olika kognitiva funktionsvariationer och deras anhöriga, vänner eller assistenter. Illustratören Cecilia Heikkilä berättar om arbetet med barnboken  ”Den försvunna trädgårdsfesten” med utgångspunkt från Isaac Grünewalds festdekorationer från 1923 i ett samarbete med Skissernas Museum och Pia Laskar ger oss exempel på hur museer kan arbeta med inkluderande utställningstexter.

Vi har också intervjuat en rad konstnärer, med helt olika bakgrunder och erfarenheter, där vi valt att fokusera samtalet kring deras egna konstupplevelser. För är det någonting som är centralt för konstbiennalen så är det deltagandet, möjligheten att få uppleva kvalitetskonst runt om i hela Skåne. Och på vägen till nästa upplevelse så kan du läsa den här tidningen!

Ladda ner tidningen här!

 

Läs vidare

Ladda ner