Nationellt Forum för Konstpedagogik 20/9

Nationellt Forum för Konstpedagogik 20/9

Välkommen fredagen 20 september kl. 9.30-12.00 till en digital sammankomst där vi får möjlighet att utbyta konstpedagogiska erfarenheter och prata om hur vi tillsammans kan stärka konstpedagogikens roll i Sverige. Den digitala träffen är en fortsättning på de dialoger som inleddes 17 maj på Statens konstråd i Stockholm, men är ett pågående arbete för alla som är intresserade av att delta.

Mötet är dialogbaserat och leds av Jesper Hök.

Arrangörer: Bästa Biennalen, KAKA: Konstpedagogiska Akademin och Statens konstråd.

Anmälan: https://forms.gle/L8oVfD87pVFZDN239

 

 

KAKA: Konstpedagogiska akademin är en nationell plattform som stärker, synliggör och omvärldsbevakar det konstpedagogiska fältet över hela landet och vidare ut i Norden. KAKA startade som ett regionalt nätverk i Västra Götalandsregionen 2019. Sedan 2023 är det ett interregionalt samarbete mellan regionerna Gävleborg, Sörmland och Västra Götaland. Samarbetet har tagit form inom ramen för föreningen Konstkonsulenterna i Sverige som aktivt arbetar med konstens infrastruktur nationellt.
www.konstpedagogik.se

Statens konstråd utvecklar de sammanhang där samtidskonst och offentliga rum möts. Bland annat samordnas arbetet med att främja samtidskonstens utveckling och spridning i landet. Syftet är att stärka den nationella infrastrukturen för professionella konstaktörer och skapa, samt stötta, nätverk och samlingspunkter på regional nivå i hela landet. Inom uppdraget arrangerar vi regionala konstpolitiska samtal, Samtidskonstdagarna och nätverksutvecklingsprojekt.
https://statenskonstrad.se/

 

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?