MIN ATELJÉ
3 okt 2023 – 7 jan 2024

MIN ATELJÉ

Ystads konstmuseum Arrangör: Ystads konstmuseum

Information om arrangemanget

Just nu håller konstnären Richard Johansson på att göra om Stora ateljén på vår första våning så som han vill ha den. Han har satt upp konstverk av andra konstnärer på väggarna, tavlor och träfigurer han vanligtvis har hemma i sin egen ateljé utanför Kivik. Han har till och med satt in en riktig bil i rummet! Där finns också olika loppisfynd som Richard tycker om och andra saker som han blir inspirerad av när han själv målar eller gör skulpturer.

Projektet som håller på att ta form kallar Richard ”MIN ATELJÉ” men det är din ateljé också. Du är välkommen att teckna, klippa och klistra vid borden under hela tiden vi bygger upp rummet.

Under några veckor kommer det att bli mer och mer saker som Richard Johansson tar hit och den 3:e oktober är ateljén helt färdig. Då kommer det också att finnas nya material som besökare kan använda och skapa av. På höstlovet kommer vi till och med att måla direkt på bilen!

MIN ATELJÉ pågår 3 oktober 2023–7 januari 2024. Se Ystads konstmuseums hemsida för öppettider: www.ystad.se/kultur/ystads-konstmuseum/

Projektet kommer också att vara del av Bästa Festivalen som äger rum i Sydsverige 21 oktober–5 november. Under höstlovet kommer en pedagog från konstmuseet vara på plats.

 

Deltagande konstnärer

För mer info

ystad.se 0411-577285
Kontaktperson: Madelene Oldeman
madelene.oldeman@ystad.se 0709-477720