Bästa Biennalen på Gylleboverket
  • 27 okt 2023

Bästa Biennalen på Gylleboverket

Gylleboverket Arrangör:
Gylleboverket

Information om arrangemanget

Konstnärerna Madeleine Tunbjer och Clea van Berkel har under månader haft en konstnärlig process på platsen med arbetstiteln ”Learn to hospice well”.
Utifrån den har grupper med barn och unga bjudits in  och de har under hösten fått meddelanden skickat till sig från konstnärerna, som de kunnat logga in i med egna helt fria tolkningar.
På Bästa Festivalen presenterar Madeleine och Clea delar av processen ”Learn to hospice well” samtidigt som de inbjudna grupperna med barn och unga visar sina egna arbeten som de gjort utifrån meddelandena.

I en annan av byggnaderna kan ni uppleva Sydafrikanska konstnärsduon MADYOULOOKS stora installation där du går in i en tredimensionell karta och genom ett ljud förflyttas till en plats, en djupt mänsklig längtan och relation till jorden. En jord som tillhör oss alla eller ingen av oss.

I vårt nya halmbalsrum pryder en monumental textil väggen. Konstnären Takao Momiyama arbetar i Sashiko-teknik med arbeten som ställer frågor om hur vi tar hand om de resurser och den tid vi har på jorden.

Allt detta går att bevittna fredagen 27 oktober kl. 16-20.

Deltagande konstnärer

För mer info

gylleboverket.se
Kontaktperson: Etta
info@gylleboverket.se 0733480233