Välkomna till Lilla Spiralen!
  • 28 okt 2021
  • 29 okt 2021
  • 30 okt 2021

Välkomna till Lilla Spiralen!

Malmö stadsbibliotek Arrangör:
Stadsbiblioteket i Malmö

Information om arrangemanget

Vad är då Lilla Spiralen? En unik stund där vi upplever material och ljud på nytt. Ett rum där ytor, linjer och punkter kan utforskas med kroppens olika sinnen. En scenkonstupplevelse där vi möts i ett gemensamt skeende där var och en får bli sin egen berättelse. Att mötas i en rörelse, ett räfflat rispande, en ullig smekning eller spegling av guld. Lilla spiralen är en mindre och flexibel version av Spiralens mitt, en scenkonstupplevelse som öppnade på Malmö Konsthall våren 2021 och som har skapats i nära samarbete med elever och pedagoger på Mellanhedsskolans grundsärskola.

Vi möts vid entrén till avdelningen Kanini på Stadsbiblioteket och blir visade till ett rum där vi kan lämna ytterkläder osv. Kollaborativet tar sen emot oss och visar oss in i rummet Lilla Spiralen. Där får vi själva styra över våra upplevelser men Kollaborativet visar oss vad vi kan testa, lugnt och helt utan ord.
Lilla Spiralen är en del av Kollaborativets projekt” Jag är tid, jag är rum”, ett flerårigt konstnärligt undersökande projekt, som söker nya former för scenkonst utifrån de olika förutsättningar som barn och unga med funktionsnedsättningar har.

Deltagande konstnärer

För mer info