Upplev konst på toaletten
  • 5 nov 2021
  • 6 nov 2021
  • 7 nov 2021

Upplev konst på toaletten

Regionmuseet i Kristianstad Arrangör:
Kristianstads konsthall

Information om arrangemanget

Vi tar konsten dit alla går – toaletten. Under höstlovet kommer konstnärsduon Thunderforce göra en workshop och installera ett konstverk på en toalett inne på Regionmuseet i Kristianstad.
Kreativa Europa projektet AAA – Accessible Art for All genomför under 2021 olika platsspecifika konstprojekt på offentliga toaletter i Hamburg, Leicester, Rom, Sofia och Kristianstad. Genom konst på offentliga toaletter lyfts fram olika starka budskap för framtiden i det europeiska samhället. I Kristianstad gäller ”toaletter mot mobbing och diskriminering av personer med funktionsvariationer”.

Med en stegvis gestaltning omvandlar Thunderforce en av Regionmuseet Skånes offentliga toaletter. Den ovanliga Ribbdyngbaggen som till vardags bryter ner hästbajs och är hemmahörande i Åhus, välkomnar nu besökaren in till en oväntad upplevelse. I det nya videoverket blir kroppens restprodukter återanvända och omvandlade. Med fokus på det som förenar oss människor, bjuder nu Thunderforce in till en abstraherad och lugn bildvärld, kanske rentav vacker?
En sluten workshop genomförs för gruppen unga personer med funktionsvariationer.

Deltagande konstnärer

För mer info

regionmuseet.se 044-620 19 00
Kontaktperson: Sigrid Nilsson
sigrid.nilsson@regionmuseet.se 0707-841931