Tjena, tjabba, vem då?
  • 1 nov 2021

Tjena, tjabba, vem då?

Mejeriet kultur- och ungdomshus Arrangör:
Kulturenheten, Västerviks kommun

Information om arrangemanget

Ibland är det svårt att visa andra vad man egentligen känner. Man kan bli orättvist behandlad eller förminskad. En annan gång kan man bli väldigt glad över något men ändå inte ha förmåga att visa det. Vilket djur eller varelse skulle kunna föra din talan när du är arg, ledsen eller glad? Hur skulle det djuret se ut och skulle det kunna ge dig kraft att vara den du vill när du behöver det?
I barnkonventionen står det tydligt att barn ska ha rätt till att uttrycka sig genom konst. Genom att vara med och skapa i workshopen ”Tjena, tjabba, vem då?” utövar du din rätt.

Med inspiration från konstnären Lilian Lindblad Domecs lustfyllda och humoristiska bildvärld kring orättvisor och kamp för den svaga och lilla människan i samhället gör vi djur- och känslomasker av enkelt återvinningsmaterial. Lilian Lindblad Domec är relativt okänd konstnär fram till nu. Hon har en rik och fantasifull bildvärld som spänner från skisser, måleri, scenografi, animation till satir och samhällsengagemang för den lilla människan. Utställningen ”Skrattet och skärpan”, som just nu visas på Kalmar Konstmuseum, bjuder in oss i en rik bildvärld fylld av historier och skratt. Lilians konstnärskap påminner oss verkligen om att i fantasin finns inga gränser. Så kom och skapa din egen fantasivärld hos oss på Mejeriet.

Deltagande konstnärer

För mer info