Svävande mobiler och ljud i rymden
  • 27 okt 2021

Svävande mobiler och ljud i rymden

Möckelsnäs Trädgård Kultur Arrangör:
Älmhults kommun

Information om arrangemanget

Hur låter rymden? Har planeterna olika ljud? Vilka färger har planeterna och vilka andra egenskaper har de? Vilken planet är störst och vilken är minst? Fascineras och förundras över rymden, följ med på ett experiment med ljud, tyngd, färg, form och balans. Skapa ett rörligt konstverk – en planetskulptur, ett tekniskt konstverk, en hängande mobil. Hur får vi planeterna att sväva, att röra sig och balansera i föränderlig harmoni? Varför heter det mobil och vem var Alexander Calder?

I denna workshop lyssnar vi på ljud från rymden. Vi undersöker de olika planeterna och bygger svävande planetmobiler av vårt solsystem. Med inspiration från rymdljuden färglägger vi planeterna och bygger ihop dem. Vi jobbar i par och hjälps åt att hitta jämvikt så att våra konstverk hänger snyggt i balans. Vi samtalar kring ljuden och de känslor de framkallar hos oss.
Vi börjar med att bestämma planeternas färg och storlek innan vi målar alla frigolitkulor. Efter en paus formar vi metallgalgar för upphängning. Tillsammans hittar vi viktbalans mellan kloten och undersöker hur långa snören vi behöver. Vi hoppas på en spännande dag i stjärnornas tecken. Efter workshopen hängs mobilerna upp i Älmhults bibliotek så att alla besökare kan beundra dem.

Deltagande konstnärer

För mer info

almhult.se 047655000
Kontaktperson: Helen Carlsson
helen.karlsson@almhult.se +4647655219