Recycle!
  • 3 nov 2021
  • 4 nov 2021
  • 6 nov 2021
  • 7 nov 2021

Recycle!

Ljungbergmuseet Arrangör:
Ljungbergmuseet - Kronoberg Läns Bildkonstmuseum

Information om arrangemanget

Naturen, recycling, rätt till skapande och en ljus framtid? Allt detta kan tyckas som en salig röra men på Ljungbergmuseet kokas det ihop en öppen workshop tillsammans med deltagande barn och ungdomar under veckorna 43-44.
Under ledning av konstnär Helena Felldin och konstpedagog Linda Tranquist kommer ett gemensamt konstverk att skapas på Ljungbergmuseet som visar barnens och ungdomarnas tankar och funderingar kring framtiden, med frågor som ”vilka rättigheter har jag?” och ”hur ska min röst nå ut, räknas jag?”

Vi kommer att använda oss av naturens produkter (pinnar, stenar med mera) och recycling (cykelhjul, brädor, fiskelinor med mera) men också av barns egna porträtt och deras röster i form av konkretiserade meningar i konstform (bokstavspärlor, paljetter, tråd, laminat) liksom av ljudfiler med intervjuer av de barn som deltar i projektet. Det kommer att finns många möjligheter att göra sin röst hörd. Tanken är att barnens verk ska inkorporeras i en gemensam installation på Ljungbergmuseet som visas upp för allmänheten under helgen vecka 44.

Deltagande konstnärer

För mer info

ljungbergmuseet.se +46730472838
Kontaktperson: Linda Tranquist
linda@ljungbergmuseet.se 037262036