Magiska, mumsiga och mirakulösa masker
  • 6 nov 2021
  • 7 nov 2021

Magiska, mumsiga och mirakulösa masker

Moderna Museet Malmö Arrangör:
Moderna Museet Malmö

Information om arrangemanget

Med en mask för ansiktet kan vi gömma oss eller bli någon annan. Masken kan få oss att smälta in i omgivningen eller att sticka ut! Den kan ge oss superkrafter, skydda oss eller vara magisk likt en portal till en annan värld eller en annan del av oss själva. Genom masken kan vi titta på andra utan att själva bli sedda.

Hur känns det egentligen att ha en mask på sig? Och hur är det att skapa en? Tillsammans med konstnären Eric Magassa gör vi masker under Bästa Biennalens sista helg. Färgglada masker, mörka masker. Masker med blad, paljetter och tyg. Ansiktsmasker där du själv bestämmer uttrycket!
Vi kommer att arbeta med olika tekniker och material så som färg, kartong, tyg, mönster, måleri, kollage och fotografi. Vi kommer att börja med att titta i utställningen ”Mannen med det blå ansiktet” för att sedan gå in i Verkstan och skapa tillsammans med Eric Magassa.
Obs! Delaktighet under förmiddagen kräver föranmälan! Efter lunch öppnar vi upp Verkstan där alla är välkomna att skapa sina alldeles egna masker!

Deltagande konstnärer

För mer info

modernamuseet.se 0708291252
Kontaktperson: Sofia Djerf
s.djerf@modernamuseet.se 0708291252