Idé, process, arkiv
  • 2 nov 2021
  • 5 nov 2021

Idé, process, arkiv

Utställningshallen i Pukeberg Arrangör:
Designarkivet

Information om arrangemanget

Hur skapas design egentligen? Hur går designprocessen till? Vad är en riktigt bra idé? Dyker den bara upp om vi har tur, eller kan vi faktiskt göra idéer? Finns det knep för att göra om en idé till något vi kan se, använda och experimentera med?

I den här designverkstaden jobbar vi med textiltryck och designprocessen: från idégenerering med inspiration från Designarkivet, via skapande och experimenterande, till något som kan dokumenteras och arkiveras!

Vi ses i utställningshallen i Pukeberg vid två tillfällen. Under första träffen utforskar vi designprocessen genom idéövningar och olika trycktekniker. Vi hämtar inspiration ur Designarkivets samling och börjar skissa på egna mönster.

Andra träffen handlar om att dokumentera och arkivera det vi har skapat. Vilka skisser och experiment var viktiga för att komma fram till din design? Sparar vi allt vi gjort under processen, eller vill vi välja ut några detaljer som kan förklara vad som hände och hur designen blev till? I fotostudion tar vi bild på det du vill spara i arkivet och på så sätt blir din design en del av Designarkivet.

Har du inte möjlighet att delta på första träffen? Under veckan finns det material och inspiration att hämta på Designarkivet för att delta på distans.

Deltagande konstnärer

För mer info