En hälsning från havet
  • 3 nov 2021
  • 4 nov 2021

En hälsning från havet

Trelleborgs Museum Arrangör:
Trelleborgs Museer

Information om arrangemanget

Hur glad blir man inte när man får ett handskrivet kort? Och ännu gladare om någon dessutom lagt ned tid på att själv skapa kortet?
Tillsammans med konstnärerna Carina Zunino och Lena Ignestam kommer du som deltar i workshopen få skapa dina egna magiska kort med havstema. Kanske vill du skicka kort till någon som du tycker extra mycket om?

Workshopen börjar med en liten rundtur i utställningen ”Observationer vid havet”. Konstnärerna berättar inspirerande om konstverken och havet. Efteråt startas själva workshopen.
Workshopen kommer att utgå från pop-upverk och pop-upböcker. Deltagarna kommer att arbeta med pop-upteknik och collage med hjälp av tjockt papper, sax och lim samt att måla och rita. De kommer att få lära sig att göra pop-ups genom några enkla men effektfulla tekniker och att bemästra magin i att få ett papper att växa till ett överraskande 3D-scenario.
Idag är det många barn som inte vet hur man skickar brev så deltagarna kommer också få lära sig hur man skriver adress och använder frimärken. Hur man sänder ett brev helt enkelt!

Deltagande konstnärer

För mer info