2016: Integrera mera – hur?
  • 6 dec 2016

2016: Integrera mera – hur?

Ystads konstmuseum Arrangör:
Bästa Biennalen

Information om arrangemanget

Konstförmedling i förändring

Integrera mera – hur?

Bästa Biennalen och Konstpedagogiskt nätverk i Skåne bjuder in till en heldagskonferens på Ystads konstmuseum tisdagen den 6 december 2016.

Vad menar vi när vi talar om integration? Hur ser vardagen ut för personer med olika erfarenheter av migration? Vad finns det för erfarenheter från projekt som rör sådana frågor? Utifrån frågeställningar skapar vi kunskap om nya möjligheter och målgrupper för konstpedagogiken.

Bästa Biennalens årliga konferens är en plattform för utforskning av regionala och internationella konstpedagogiska arbetssätt. Konferensen är öppen för alla som är intresserade av konstpedagogik, publikutveckling och förmedling av samtidskonst, till exempel konstpedagoger, curatorer, konstnärer och studenter.

Program

Konferensen inleds med att vi tillsammans ser den prisbelönta dokumentärfilmen The Crossing (2015), där vi får följa med några vänner som tar sig över Medelhavet, genom två kontinenter och fem länder i sökandet efter ett nytt hem. Därefter berättar BIV/BIS om arbetet med ett pedagogiskt program som bygger på metoderna CAP (Children Are People Too) och Expressive Arts. Tamam redogör för hur föreningen problematiserar begreppet integration och delar med sig av sina framgångar och utmaningar med att försöka skapa verksamheter där alla känner sig inkluderade. Med utgångspunkt i konstnären Aykan Safoğlus film, som visas på Ystads konstmuseum, föreläser Asrin Haidari om Tensta konsthalls arbete lokalt och internationellt med särskilt fokus på konst som rör migration som erfarenhet. Temi Odumosu ger ett institutionskritiskt  perspektiv och delger oss sin forskning kring de-kolonisering, vilken ofta utgår från empati och deltagande.

Deltagande konstnärer

För mer info

bastabiennalen.se
Kontaktperson: Isabel Rescala
isabel.rescala@ystad.se +46(0)704-94 85 83