Vi är alla unika – och ingår i samma flock!
  • 28 okt 2019
  • 29 okt 2019
  • 1 nov 2019

Vi är alla unika – och ingår i samma flock!

Haganäs grönområde Arrangör:
Åstorps kommun/Konst

Information om arrangemanget

 

Under höstlovet 2019 landade konstprojektet Vi är alla unika – och ingår i samma flock! i Åstorps kommun. Detta skedde på Haganäsområdet i Åstorp, där Åstorps konsthall för höstlovet huserade, mitt bland allmänheten.

Konstprojektet utgick från önskan att konsten ska vara tillgänglig för alla, och få människor att mötas genom konsten. Liksom fågelflocken inte känner några gränser, stöds konsthallen av flexibla väggar, som för höstlovet byggdes upp i form av tält på Haganäsområdet. Dit bjöd vi alla kommuninvånare samt Bästa biennalen-besökare för att tillsammans skapa en plats där alla kan mötas och arbeta kreativt tillsammans.

Konstprojektet Vi är alla unika – och ingår i samma flock var utformat så att allmänheten och framför allt de boende i området kunde skapa sin egen unika fågel i metall, som sedan ingick det gemensamma permanenta konstverket Fågelflocken. Verket tog plats i det offentliga rummet på Haganäsområdet.

Fåglar tillhör inte något speciellt land och känner inga landgränser. Alla människor tillhör samma ”flock” och på så vis hör vi ihop vart vi än åker eller väljer att bosätta oss. Vårt gemensamma hem är planeten jorden och för Åstorps konsthalls del är platsen Åstorp, Söderåsstaden som vi delar med dess fantastiska invånare. Här möts vi, lever, verkar och skapar tillsammans. Denna plats vill vi belysa.

Vi människor trivs i flock och vi är alla unika och delar vår jord, vår holk!

Workshopen leddes av konstnären Jasmine Cederqvist.

Ett samarbete mellan Åstorps kommun, ABF och Svenska Hus.

Deltagande konstnärer

För mer info

astorp.se 042-64226
Kontaktperson: Jenny Kalliokulju
jenny.kalliokulju@astorp.se 042-64226