Multiplera – ett kollektivt konstverk på Kivik Art Centre
  • 29 okt 2019
  • 30 okt 2019
  • 31 okt 2019

Multiplera – ett kollektivt konstverk på Kivik Art Centre

Kivik Art Centre Arrangör:
Kivik Art Centre

Information om arrangemanget

På Kivik Art Centre kunde du hjälpa konstnärerna Björn och Ingrid från MuralCentralen att skapa ett kollektivt konstverk. En hyllning till skulptören Anthony Gormleys ”Field” eller den kinesiska terrakottaarmen, fast ute i verkligheten, utanför museets rum.

Björn Carnemalm och Ingrid Sandsborg är båda konstnärer, som arbetar bland annat med offentlig gestaltning. När de arbetar tillsammans kallar de sig MuralCentralen och hittar oftast på projekt med deltagare i olika åldrar och bakgrund. Delaktighet är den röda tråden.

Ville du vara med och skapa din del i den kollektiva skulpturen?! Vi visade exempel på hur människan ofta skapar liknande avbilder oavsett var i världen de bott.

Du fick prova på en konstnärlig process från skiss till skulptur och vi jobbade med lera. Den obrända leran kommer från den skånska marken (i samarbete med IFÖ Center) och efter det blir den så småningom del av naturen igen.

Deltagarna skapade sina egna figur i lera, placerade ut dem tillsammans med andras och under tre dagar växte verket fram till en lekfull armé som befolkade Bergdala gård och Kivik Art Centre.

Blev din figur likadan som någon annans? Inte exakt, va? Lite olik. Och ändå ganska lik. Som vi människor.

Multiplera [att kollektivt skapa en skulptur bestående av flera beståndsdelar i lera]

Österlen är fantastiskt också under hösten. Varmt välkomna!

Deltagande konstnärer

För mer info

bastabiennalen.se
Kontaktperson: Isabel Rescala
isabel.rescala@ystad.se +46(0)704-94 85 83