Käppmonstret och andra blindkäppsskulpturer
  • 27 okt 2019

Käppmonstret och andra blindkäppsskulpturer

Höganäs museum och konsthall Arrangör:
Höganäs Museum och Konsthall

Information om arrangemanget

 

Lördagen den 19 oktober var det vernissage för Torbjörn Svenssons utställning ”Käppmonstret och andra blindkäppsskulpturer” på Höganäs museum och konsthall. Utställningen pågick fram till den 3 november. Samtidigt visades utställningen ”Lekverk & Livskraft” i konsthallen.

I utställningen ”Käppmonstret och andra bildkäppsskulpturer” fick besökaren ta del av Torbjörn Svenssons historia som dövblind och konstnär genom skulpturer gjorda kasserade blindkäppar. Varje skulptur var försedd med en QR-kod så besökaren kunde ta del av verken via teckentolkad film där Torbjörn Svensson berättade om den specifika skulpturens tillblivelse och innehåll.  Golven var försedda med ledtejp och personalen i receptionen fanns till hjälp för de besökare som behövde det. Skulpturerna var även försedda med kortare personliga, reflekterande och poetiska texter om livet och vardagen som dövblind, till exempel möten med olika myndigheter, kärlek, närhet, tid, utanförskap och konst.

Höganäs museum och konsthall bjöd in till en föreläsning och workshop den 27 oktober med Torbjörn Svensson som berättade sin historia och om sitt konstnärskap som dövblind. Efter föreläsningen fanns det möjlighet att prova på hur det är att uppleva omvärlden med begränsad syn och hörsel.

Under höstlovet och Bästa Biennalen hade museet fri entré.

Deltagande konstnärer

För mer info