Öppna Stäng
 

Vad är det vi tittar på? Frågelek om konst

Det här är en frågelek för en eller flera personer. Det består av två kort med olika frågor på som ni kan turas om att svara på om ni är flera.

Frågorna kan användas som ett sätt att komma närmare ett konstverk. Eller bara för att ha ett roligt samtal kring konst!

Gör såhär:

  1. Välj ett konstverk i din närhet,  till exempel de här  verken av konstnärerna Lisa Ewald eller Emma Philipson
  2. Ladda ned kort ett och kort två här bredvid. Välj vem som läser endera kortet om ni är flera. Följ instruktionerna på korten.
  3. Titta och Se. Turas om att ställa frågorna till varandra.

 

Konst-kort-leken finns även i tryckt form. På framsidan av kort nr. 1 visar vi konstnären Lisa Ewalds bild och på framsidan av kort nr. 2 visar vi konstnären Emma Philipson bild

 

Om Lisa Ewald:

Lisa Ewald är illustratör och har till Bästa Biennaltidningen 2017 producerat två illustrationer. Under Bästa Biennalen 2015 deltog Lisa i utställningen hus+boll=träd på Ystads konstmuseum och under Bästa Biennalen 2019 medverkar hon på flera ställen:  Åvallafestivalen i Ystad 19 juni , Malmöfestivalen 18 augusti och på Malmö Konstmuseum under själva konstbiennalen.  Se mer om henne på alltkommerblibra.blogspot.com och Instagram: @leezaewald.

Du kan även läsa om hennes konstnärliga process i ett blogginlägg här på vår hemsida.

 

Om Emma Philipson: 

Emma Philipson arbetar som konstnär. Emma var inbjuden att medverka i Bästa Biennaltidningen 2017 med konst-pyssel, konst-klistermärken och
klipp-ut-konst och under konstbiennalen 2017 hade hon en soloutställning på Galleri 21 i Malmö. På www.lopsbay.com visas verket LOPSBAY som du kan hitta mer info om här. Under Bästa Biennalen 2019 medverkar hon på Åvallafestivalen i Ystad 19 juni och Malmöfestivalen 18 augusti. Se mer om henne på www.pilipon.com och Instagram: @emmapilipon.

Du kan även läsa om hennes konstnärliga process i ett blogginlägg här på vår hemsida.