Bästa Biennalen TILL
TOPPEN
Öppna Stäng
 

Lots Of People Smiling Back At You – Processen bakom

Emma Philipson

Det var en tanke om att ha lite sällskap som blev idén till min teckning ”Lots Of People Smiling Back At You”. Jag skissade den snabbt. Jag hade ett leende på läpparna, det kändes bra. Som en liten backup som alltid är med en, som ler hjärtligt när man behöver det som mest.
Det fina med att rita ansikten förresten är att, ja då finns de, tittar tillbaka på en där från pappret. Och det fina med att snabbt skissa är att idén är att få ner den i rätt ögonblick. Vart det sedan tar vägen, det vet man aldrig!

Med teckningen som utgångspunkt tog jag kontakt med Johan Salo (en av grundarna till Do-Fi) och Måns Severin (utvecklare på Tealvox) för att göra om bilden till ett digitalt verk. Tillsammans hade vi tre ett roligt, luftigt och lättsamt samarbete där idéerna flög mellan oss. Resultatet blev ett interaktivt, deltagarvänligt verk. Alla får vara med och skapa lopsor, hur många som helst.

Nu så här tre år senare kan jag känna en sådan glädje att det här verket finns kvar, att det har sin plats och fungerar. Det är intressant det där vad tiden gör med saker. Tiden går och saker händer. Nya tolkningar, tankegångar.

Nu vill jag visa processen genom skisser:

Det var alltså meningen att man skulle kunna zooma lite ut och in och andra funktioner som fick stryka på foten, istället blev det en enorm teckning utan gränser. Det går att leta upp nya platser, lopsorna hittar varandra. Det går att lägga till fler.

Här finns de som emojis

Här är ett klipp där Jenny och jag berättar mer om processen

Här finns lopsbay, gå nu in och delta!