Bästa Biennalen TILL
TOPPEN
Öppna Stäng

Här besvarar vi återkommande frågor.

Bästa Biennalen

Hur ansöker en att vara med och arrangera något under Bästa Biennalens konstbiennal?

Maila någon i vårt crew så berättar vi mer.

Kan konstnärer arrangera något under Bästa Biennalens konstbiennal?

Som konstnär kan du delta på våra konstnärsfrukostar (se flik Möten & Event), nätverksträffar för konstnärer som arbetar med inkludering, publikfrågor, pedagogik eller gentemot barn och unga. I dagsläget kan du som konstnär inte vara med som arrangör under en konstbiennal. Däremot kan du kontakta någon av våra arrangörer och fråga om de är intresserade av att samarbeta med dig! Du hittar lista på arrangörer under fliken Medlemskap. Vi ger arrangörer ett bidrag för att arvodera en konstnär och vill såklart att konstnärer ska ta initiativ.

Är Bästa Biennalen i Ystad?

Bästa Biennalen är en verksamhet som äger rum över hela Skåne och har sitt kontor på Ystads konstmuseum. Ystads kommun och Ystads konstmuseum är arrangörer och under konstbiennalen äger deras arrangemang rum på olika platser i Ystads kommun.

Konstbiennalen

När är nästa Bästa Biennalens konstbiennal?

Biennalen öppnar den 19 oktober på flera platser i Skåne. Vi håller en öppningsceremoni på Moderna Museet Malmö samma dag mellan kl. 12.00 och 14.00, du är varmt välkommen. Den 3 november är sista biennaldagen.

Är konsten enbart för barn och unga?

Alla arrangemang ska på något plan vara tillgängliga för barn och unga. Dock är flera planerade utifrån specifika målgrupper i åtanke och de kan sträcka sig över flera åldersgrupper. I programmet kommer varje arrangör att specificera om det är några åldrar som arrangemanget inte lämpar sig för.

Bästa Biennalen vill motarbeta ålderssegregering och juvenism.