Öppna Stäng
Workshop

Yttre och inre porträtt

Konstnär:
  • Jonas Högström

Arrangör:
  • Keramiskt center

VAD?

Med Barnkonventionens 8:e paragraf som fokus arrangerar vi en workshop tillsammans med skulptören Jonas Högström. Vi skapar yttre och inre porträtt i lera då vi samtidigt fördjupar oss i funderingar kring namn, identitet, medborgarskap och släktförhållanden. Deltagarna kommer bli erbjudna att skriva texter till funderingarna. Texterna kommer att presenteras tillsammans med alla porträtten vid en utställning senare i vinter.

Aktiviteten är passande till den som är intresserad av att med porträtt arbeta i lera tillsammans med sin släkting och samtidigt fundera kring Barnkonventionens principer. Det finns fem platser reserverade för unga, 12 - 17 år till workshopen.

Om konstnären

Jonas Högström

Jonas Högström, född i Höganäs, är en svensk skulptör. Jonas Högström är uppvuxen i Lerberget på skånska Kullahalvön och utbildade sig på Konstfack i Stockholm. Han arbetar i brons och har gjort ett stort antal offentliga skulpturer. År 2004 blev han den förste mottagaren av Helsingborgs Dagblads kulturpris. Högström har sin ateljé i Utvälinge.

Om arrangören

Keramiskt center

Keramiskt center är en mötesplats för konst- och kulturskapare. Vi arbetar uteslutande med keramik och verkar för att behålla och överföra den keramiska hantverkskompetensen. Vi finns i Höganäs Keramiks gamla fabrik i Höganäs, där vi har utställningar och butik, samt en rymlig och väl utrustad keramisk verkstad.

När?

  • 1 nov 9-12
  • 2 nov 9-12

Besöksinformation

Begränsat antal platser, förbokning krävs via mail till Astrid Sandberg, verkstad@keramisktcenter.se

Tillgänglighet

Lokalen är rullstolsanpassad och tillgänglig för alla.

Var?

Keramiskt center, Höganäs

Gärdesgatan 4 b, 263 39 Höganäs

Kontaktinformation

Keramiskt center 042-33 01 80
verkstad@keramisktcenter.se
Ansvarig: Astrid Sandberg

Närliggande evenemang