Öppna Stäng
Workshop

Waacking, Jacking och House

Konstnär:
  • Chanan Lareche

Arrangör:
  • Malmö Konstmuseum

VAD?

Vill du prova på att dansa Waacking, Jacking och House? De olika stilarna kombinerar arm- och benrörelser med dramatiska poser och mycket energi - följ med på en workshop och skapa ditt eget uttryck!
Inga förkunskaper om Waacking eller House behövs, kom bara med en positiv och nyfiken attityd!

Det är en praktisk, dansbaserad workshop för nybörjare som på ett lekfullt sätt drar kopplingar mellan dansformerna som kallas Waacking, Jacking och House.
Waacking har sitt ursprung i HBTQI+-communities i Kalifornien under 1970-talet. Dansen kombinerar stil och rörelser från Disco med kroppsrörelser hämtade från äldre tiders Hollywood-skådespelare, och består av mycket armrörelser och dramatiska poser.
House är en experimentell dansstil som föddes på klubbarna i Chicago och New York under 1980-talet. Dansen innefattar mycket fotarbete och Jacking, och är en mix av olika former av Street-dans.
Workshopen görs i relation till utställningen "(in)visible - abstracts and fragments of queerness" som visas på Malmö Konstmuseum under hösten 2021. Workshopen genomförs i utställningssalen.

Om konstnären

Chanan Lareche

Chanan Lareche är dansare och danslärare, ursprungligen från New York. Efter att ha dansat i underground-scenen i många år, gick han över till att lyfta upp underground-scenen på den kommersiella dans-scenen. Genom att undervisa i dansstilarna Waacking och House, låter han stilarnas kultur och historia komma fram i ljuset.

Om arrangören

Malmö Konstmuseum

Malmö Konstmuseum är beläget intill 1500-talsslottet Malmöhus. Uppe i konstgalleriet visas varje år 3-4 tillfälliga utställningar som ofta har utgångspunkt i samtida frågeställningar och ämnen.

När?

  • 2 nov 11-13 & 14-16
  • 7 nov 11-13 & 14-16

Besöksinformation

Evenemanget ingår i entrépriset till museet (gratis inträde 0-19 år), men föranmälan till workshoppen behövs för att delta: maila namn, antal personer, vilken dag samt vilket av passen ni vill gå på till: mimmi.sjo@malmo.se.

Max 15 deltagare/tillfälle.

Målgrupp: från 14 år

Tillgänglighet

Lokalen är rullstolsanpassad.

Var?

Malmö Konstmuseum, Malmö

Malmöhusvägen 6, 211 18 Malmö

Kontaktinformation

Vid frågor kontakta Mimmi Sjö, intendent för förmedling på Malmö Konstmuseum, genom att maila till: mimmi.sjo@malmo.se.

Närliggande evenemang