Öppna Stäng
Performance

Välkomna till Lilla Spiralen!

Konstnär:
  • Kollaborativet

Arrangör:
  • Stadsbiblioteket i Malmö

VAD?

Vad är då Lilla Spiralen? En unik stund där vi upplever material och ljud på nytt. Ett rum där ytor, linjer och punkter kan utforskas med kroppens olika sinnen. En scenkonstupplevelse där vi möts i ett gemensamt skeende där var och en får bli sin egen berättelse. Att mötas i en rörelse, ett räfflat rispande, en ullig smekning eller spegling av guld. Lilla spiralen är en mindre och flexibel version av Spiralens mitt, en scenkonstupplevelse som öppnade på Malmö Konsthall våren 2021 och som har skapats i nära samarbete med elever och pedagoger på Mellanhedsskolans grundsärskola.

Vi möts vid entrén till avdelningen Kanini på Stadsbiblioteket och blir visade till ett rum där vi kan lämna ytterkläder osv. Kollaborativet tar sen emot oss och visar oss in i rummet Lilla Spiralen. Där får vi själva styra över våra upplevelser men Kollaborativet visar oss vad vi kan testa, lugnt och helt utan ord.
Lilla Spiralen är en del av Kollaborativets projekt" Jag är tid, jag är rum", ett flerårigt konstnärligt undersökande projekt, som söker nya former för scenkonst utifrån de olika förutsättningar som barn och unga med funktionsnedsättningar har.

Om konstnären

Kollaborativet

Kollaborativet är en scenkonstgrupp som arbetar i gränssnittet mellan dans, performancekonst och teater. De är intresserade av att undersöka människors relationer till rum, objekt, varandra och sig själva. Deras intention är att var och en ska kunna känna sig som medskapare och att de ska kunna nå alla, utifrån varierande förutsättningar och förmågor. Se mer på: www.kollaborativet.se

Om arrangören

Stadsbiblioteket i Malmö

Stadsbiblioteket i Malmö har två avdelningar för barn, Kanini för de yngre och Balagan för de äldre. Vi samarbetar nu för fjärde gången med Bästa Biennalen. Den här gången jobbar vi med Kollaborativet som undersöker kroppen som språk på ett mycket fantasifullt sätt.

När?

  • 28 okt 11.15-12
  • 29 okt 11.15-12
  • 30 okt 11-11.45, 13-13.45

Besöksinformation

Maxantal 8-10 personer. Målgruppen är barn och unga med funktionsvariationer men alla är välkomna. Upplevelsen håller på i cirka 40 minuter. Föranmäl er till Lisa.Rydberg@malmo.se.
Drop-in vid mån av plats. Gratis. Vi möts vid entrén till avdelningen Kanini på entréplan.

Tillgänglighet

Lokalen är rullstollsanpassad och aktiviteten är lämplig för alla.

Var?

Kanini, Malmö Stadsbibliotek, Malmö

Kung Oscars väg 11, 211 33 Malmö

Kontaktinformation

Lisa Rydberg, Lisa.Rydberg@malmo.se, 0768-722940

Närliggande evenemang