Öppna Stäng
Workshop

Vad vinden visar

Konstnär:
  • Jonas Bentzer

Arrangör:
  • Halmstads kommun

VAD?

Vi känner vinden då den blåser genom håret eller motvinden när vi cyklar. Den är närvarande, vi märker den men vi kan inte ta på den och vi kan inte fånga den.

Tillsammans med konstnären Jonas Bentzer tillverkar vi egna vindflöjlar av material vi hittar på plats. I workshopen tittar vi också på Bentzers konstverk "Agri-car-culture" och letar föremål i naturen som vi kan använda att skapa med. Jonas hjälper oss att bygga ihop vindflöjeln så den kan följa och visa vindens riktning. Vindflöjlarna placerar vi sedan ut i en grupp på fältet.

Om konstnären

Jonas Bentzer

Jonas Bentzer är en konceptuell skulptör som arbetar med skulpturen som en handling. Hans konstverk kan bestå av spåren av, eller vara förutsättningar för, en händelse. Skulpturen kan också vara den pågående handlingen.
Ofta rör sig verken i gränslandet mellan människa, teknik och natur. Under (X)sites 2021 deltar Bentzer med verket "Agri-car-culture".

Om arrangören

Halmstads kommun

Kulturförvaltningen driver Mjellby konstmuseum, Halmstads konsthall samt offentlig konst i Halmstad.

När?

  • 31 okt 10-14

Besöksinformation

Ny workshop börjar varje hel timme. Arrangemanget är gratis. Begränsat antal platser. Föranmälan görs till anna-karin.johansson2@halmstad.se
Öppet för alla åldrar men rekommenderas för ålder 6-10år.

Tillgänglighet

Var uppmärksam på att arrangemanget hålls på en ojämn gräsplan.

Var?

Fotbollsplanen vid Skolgatan, Halmstad

Oxelgatan 2, 305 64 Gullbrandstorp

Kontaktinformation

Anna-Karin Johansson
Mejl: anna-karin.johansson2@halmstad.se
Mobil: 0705-137134

Närliggande evenemang