Öppna Stäng
Konstnärsledd vandring

Upplevelser i Kronoskogen

Konstnär:
  • Linnea Jardemark

Arrangör:
  • Kultur och stad, Ängelholms kommun

VAD?

Genom att bjuda in konstnärer att utforska Kronoskogen vill Ängelholm lyfta fram den rumsliga dynamik som finns mellan stationsområdet, skogen och havet. Kronoskogen är redan en scen för ett unikt UFO-monument som vittnar om märkliga möten med rymden på 1940-talet. Konstnärer som Malin Holmberg, Karin Westermark, Joachim Jacob, Ida Bentinger, Anna Asplind, Mattias Gunnarsson och Susanne Westerberg har lämnat sina avtryck och energier i Kronoskogen. Detta år ges Linnea Jardemark utrymmet att iscensätta en upplevelserik vandring som öppnar upp för interaktion mellan människor, konst och natur.

"Upplevelser i Kronoskogen" är en konstnärsledd vandring längs Skåneleden och andra stigar i Kronoskogen med fokus på den taktila upplevelsen av skog och mark. Vandringen tar avstamp i idén om det antika "Skene" som var en byggnad eller ett tält där skådespelarna i den antika teatern bytte masker. Under vandringen utforskas en berättelse kring vad det kan vara att uppträda, vara medskapare, ta en paus eller gömma sig helt. Vandringens sträcka är cirka 5 km. Korvgrillning ingår.

Om konstnären

Linnea Jardemark

Linnea Jardemark (f. 1990) bor och verkar i Göteborg. Hennes praktik utgörs i huvudsak av performance, ljudguider, workshops och installationer, som ofta är situations- eller platsspecifika. Hon intresserar sig för taktilitet, djupt lyssnande och sovande algoritmer. Genom koreografiska metoder eller bildprojektioner aktiveras rumsliga detaljer som scenografiska element där publiken deltar aktivt.

Om arrangören

Kultur och stad, Ängelholms kommun

Kultur och Stad i Ängelholm vill öppna för mötet med samtidskonsten i staden, naturen och landsbygden.

När?

  • 5 nov 13

Besöksinformation

Vandringen är kostnadsfri. Föranmälan krävs.

Tillgänglighet

Vandringarna går över viss kuperad mark och ojämn terräng längs Skåneleden (SL1) och även andra stigar inne i Kronoskogen. Svårt att ta sig fram med hjul. Kräver bra skor. Starten på vandringen är i nära anslutning till en parkering. Ängelholms centralstation för tåg och buss är i mycket nära anslutning till Kronoskogen och Skåneleden. Följ skylten som visar "Järnvägens Museum", för att komma över på rätt sida om järnvägsspåret. Tillgång till toaletter finns inne på Ängelholms centralstation och Järnvägens Museum.

Var?

Vandringen startar där Skåneleden (SL1) börjar i nära anslutning till Trafikskoleverkets parkering, Ängelholm

Banskolevägen 11, 262 52 Ängelholm

Kontaktinformation

Nina Wenedikter, Allmänkultur
epost: nina.wenedikter@engelholm
tfn: 0431 - 46 89 29

Närliggande evenemang

Offentlig hjälteaktion
Klippan
Performance

Offentlig hjälteaktion

Samlingsplats vid S:t Petri kyrka
31 okt
Upplevelser i Kronoskogen
Ängelholm
Konstnärsledd vandring

Upplevelser i Kronoskogen

Vandringen startar där Skåneleden (SL1) börjar i nära anslutning till Trafikskoleverkets parkering
5 nov