Öppna Stäng
Workshop

Tjabba, tjena, serier, hallå!

Konstnär:
  • Pernilla Frid

Arrangör:
  • Kalmar konstmuseum

VAD?

En tecknar- och seriefabrik med plats för allt och alla. Med streck och skratt upptäcks nya vänner, okända världar och kittlande tankar. Vi prövar hur det är att berätta med bilder och att få bilder att berätta. Att tycka till och om. Tillsammans hittar vi verktyg och metoder för att experimentera, förenkla och få lust till fantasi.

I workshopen undersöker vi bildskapande och serietecknande med enkla kreativa metoder. Vi prövar bild, fantasi, verklighet, språk, spänning och känslor med lekfullhet och penna. Enkelt och kraftfullt. Med påslag av nyfikenhet och möjligheter lockar vi fram olikheter och likheter - bilder och händelser - med smak av fantasifulla karaktärer och personliga berättelser. Lätt, svårt, roligt och oroligt. Tänk så många okända platser som väntar på att upptäckas, hur många figurer som står i kö för nytt liv och hur många tankar som kan prövas att tänkas. I seriernas värld finns inga gränser. Att vara en bildberättare är jättekul! Tjabba, tjena, hallå!

Om konstnären

Pernilla Frid

Pernilla Frid är en illustratör som arbetar i gränslandet mellan grafiska och poetiska uttryck. Med en driven balansgång mellan allvar och humor skapar hon bildvärldar för tankar före och efter. Ofta tecknade. Eller tryckta. Annars med sax och limstift.

Om arrangören

Kalmar konstmuseum

Kalmar konstmuseum är ett samtida konstmuseum, inriktat på att väcka och undersöka frågor som rör människors framtid och utmaningar.
Vår pedagogiska verksamhet för barn, unga och vuxna är en central del i vårt program att förmedla konst och design.

När?

  • 2 nov 13-15
  • 3 nov 13-15

Besöksinformation

Tisdag 2/11 Ålder 7-9 år
Onsdag 3/11 Ålder 10-14 år
Max antal per workshop 10 platser. Fritt inträde. Föranmälan sker till konstlabbet@kalmarkonstmuseum.se senast fredag 29/10

Tillgänglighet

Lokalen är rullstolsanpassad

Var?

Kalmar konstmuseum, Kalmar

Kalmar konstmuseum,

Kontaktinformation

Veronica Lindblad
konstlabbet@kalmarkonstmuseum.se

Närliggande evenemang