Öppna Stäng
Workshop

Testa Cyanotypi!

Konstnär:
  • Helena Olsson och Astrid Hemer Nordenhake

Arrangör:
  • Galleri Format

VAD?

Vad är cyanotypi eller blueprint? Kom och prova! Cyanotypi är en lätt och lekfull fotografisk teknik som härstammar från 1800-talet och som genom historien har använts för att kopiera ritningar, göra bilder på växter och för att framkalla fotografiska negativ. Använd av otaliga konstnärer, i alla åldrar, för kreativt bildskapande, då som nu. Kom och upplev denna ofarliga kemiska och konstnärliga process - tillsammans skapar vi fantastiska ljusavtryck!

I vårt tält utanför Galleri Format har vi cyanotypi-papper och allt material som behövs. Workshopen passar för alla åldrar och ingen förbokning krävs. Komponera saker på de preparerade pappren och se hur vi med hjälp av solens ljus skapar fotografiska bilder! Processen tar 20-40 minuter. Medan du väntar på att ljuset ska göra sitt jobb eller på att konstverket ska torka lär vi oss mer om cyanotypins användningsområden och den fascinerande kemin bakom processen!

Om konstnären

Helena Olsson och Astrid Hemer Nordenhake

Workshopen hålls tillsammans med konstnären Helena Olsson och scenografen samt konstpedagogen Astrid Hemer Nordenhake, båda är baserade i Malmö.

Om arrangören

Galleri Format

Galleri Format är ett ideellt drivet galleri som funnits i Malmö sedan 1983. Galleriet har som mål att öka medvetandet kring konstnärligt och dokumentärt fotografi och fotobaserade medium så som video, samt fotografiets utveckling som uttrycksmedel.

När?

  • 23 okt 12-15
  • 24 okt 12-15

Besöksinformation

Workshopen är grattis och anpassad för alla åldrar, ingen förbokning krävs. Aktiviten sker löpande lördag och söndag mellan 12.00-15.00. Deltagande tar minst ca 30-40 minuter.

Tillgänglighet

Workshopen sker utomhus och är rullstolstillgänglig.

Var?

Galleri Format, Malmö

Claesgatan 14,

Kontaktinformation

Vid frågor kontakta Jesper Veileby, pedagogisk koordinator på Galleri Format–040-23 96 21 eller via mail på galleriformat@gmail.com

Närliggande evenemang