Öppna Stäng
Workshop och utställning

Teckning och levande skulptur

Konstnärer:
  • Jan Unestam
  • Anna Ling

Arrangör:
  • Höörs konsthall

VAD?

Hur är det att teckna något eller någon som inte är stilla, som är i rörelse och transformation? Tvingas vi ”släppa kontrollen” och försätta oss i ett flow? I denna workshop får besökarna med materialen papper och penna prova på att med instruktioner från konstnären Anna Ling teckna av cirkusartisten Jan Unestam. Barnens teckningar kommer sedan att visas som utställning under en dag på Höörs konsthall. Konsthallen tillhandahåller papper och pennor under workshopen.

Cirkusartisten Jan Unestam kommer under workshopen att fungera som en slags levande skulptur. Mötet mellan de olika konstformerna blir en slags interaktivt konstperformance där workshopdeltagarna blir en del av konstprojektet. Betrakta och teckna. Idén med övningen är att sammanfoga skilda konstarter. Konstnären Anna Ling har under många år arbetat med teckning och skulptur men har också genom åren arrangerat ett flertal workshops i teckning och kommer att handleda besökarna. Anna Ling ställer även ut på Höörs konsthall under oktober månad.

Om konstnärerna

Jan Unestam

Jan Unestam är clown, balanskonstnär och skådespelare, numera bosatt i Malmö. Han var en av grundarna av Cirkus Cirkör.

Anna Ling

Konstnären Anna Ling bor i Malmö och har under många år arbetat med teckning och skulptur.

Om arrangören

Höörs konsthall

Höörs konsthall ligger i Kulturhuset Anders, i den gamla delen av Höör. Ordförande i konstföreningen är Ove Delin och utställningsansvarig är Martin Svansjö.

När?

  • 4 nov 10-12, 14-16 verkstad
  • 6 nov 13-16 verkstad
  • 7 nov 13-16 utställning

Besöksinformation

Max 24 samtidigt. Ålder 7-97 år. Gratis.
Anmäl gärna deltagandeintresse till Höörs konstförening. Det går även att dyka upp oanmäld så klart. Tillgång i mån av utrymme.

Tillgänglighet

Lokalen är rullstollsanpassad men tegelgolvet är inte helt jämn. Hjälp finns alltid.

Var?

Höörs konsthall, Höör

Höörs konsthall, Stenskogsvägen

Kontaktinformation

Martin Svansjö
martinsvansjoe@yahoo.se
0705 816 816

Närliggande evenemang