Öppna Stäng
Workshop

Spår till framtiden

Konstnär:
  • Muralcentralen

Arrangör:
  • Klostret i Ystad

VAD?

Klostret i Ystad är fyllt av spår från människorna som byggde det och från dem som jobbade här för 500 år sedan. Tack vare dessa ledtrådar kan vi få en ganska bra bild av hur 1521-talsmänniskan levde. Men hur kommer det att se ut år 2521? Allt det vi gör digitalt idag – alla bilder på Instagram, alla byggnader i Minecraft och alla världar i Sims – kommer förmodligen att vara utraderade. Vilka spår lämnar vi kvar?

I denna workshop på klostret börjar vi med att titta på spåren efter människor och djur, som finns som förevigade i klostrets tegel. Med dessa som inspiration skapar vi egna avtryck i lera som blir till ledtrådar till framtidens museipersonal, eller till rymdvarelserna som hittar det vi skapat. Vi leker sen fram berättelser med hjälp av text och bild, för att hitta på en övertygande bakgrundshistoria till våra nya museiföremål. Deltagarna skapar verk och historier om nutiden – för framtiden. Tillsammans skapar vi fiktiv (påhittad) historia!

Om konstnären

Muralcentralen

Björn Carnemalm och Ingrid Sandsborg är två Malmöbaserade konstnärer. De arbetar ofta med många deltagare i kollektiva konstprojekt. De har skapat flera offentliga konstverk och väggmålningar i skolor och bostadsområden. Det Ingrid och Björn tar med sig från sina individuella praktiker är att de arbetar platsspecifikt med idéer, tekniker och tekniker och material som tar avstamp i uppdraget.

Om arrangören

Klostret i Ystad

I gråbrödraklostret från 1200-talet finns Ystads stadshistoriska museum med utställningar och aktiviteter som handlar om Ystad och dess omnejd.

När?

  • 1 nov 10.30-12, 13-14.30
  • 2 nov 10.30-12, 13-14.30

Besöksinformation

Max 10 platser. Åldersgrupp 8-13 år. Workshopen är gratis. Föranmälan senast torsdag 28 oktober krävs till tina.westergren@ystad.se

Tillgänglighet

Lokalen är rullstolsanpassad. Workshopen lämpar sig bäst för den som klarar sig utan medföljande vuxen.

Var?

Klostret i Ystad, Ystad

S:t Petri kyrkoplan,

Kontaktinformation

Tina Westergren
Tel. 0730-780267
E-post: tina.westergren@ystad.se

Närliggande evenemang