Öppna Stäng
Workshop

Småkryp i papier-maché

Konstnär:
  • Bianca Maria Barmen

Arrangör:
  • Krognoshuset

VAD?

Insekter, spindlar och småkryp kan vara vackra, äckliga, nyttiga, farliga och mycket mer. Många håller på att försvinna från vårt jordklot, vad kan det betyda för vår framtid? Vilka insekter känner du till? Hur stor kan en insekt vara? Hur kan vi hjälpa insekter att överleva? Varför är det viktigt inte bara för människor att insekter finns?

I en workshop på Krognoshuset i Lund som vänder sig till barn i åldern 7-10 år kommer vi arbeta med insekter, spindlar och småkryp som tema och göra skulpturer i papier-maché vid det första workshoptillfället. Djuren vi skapar kan både komma till helt ur vår fantasi eller också vara mer naturtrogna. Vid det andra workshoptillfället kommer vi måla de papier-machéskulpturer som vi skapat med täckfärg. Under arbetet kommer vi prata om hur vi förhåller oss till insekter. Om positiva och negativa känslor. Är till exempel vackra småkryp alltid ofarliga, äckliga småkryp alltid farliga? Att göra en skulptur av en insekt kan kanske göra oss en smula mindre rädda för det okända.

Om konstnären

Bianca Maria Barmen

Bianca Maria Barmen arbetar främst med skulptur men även teckning, akvarell, foto och text är viktiga inslag i hennes konst. Hon är på upptäcktsfärd i de inre landskapens anatomi. Minnen och erfarenheter visualiseras och hon låter det osägbara anta fysisk form.

Om arrangören

Krognoshuset

Krognoshuset har kontinuerligt visat samtida konst sedan 1928, då Konstföreningen Aura grundades av en grupp konstnärer och konstvänner. Syftet var, och är fortfarande, att väcka intresse för och sprida kunskap om konst. Krognoshuset drivs av konstföreningen Aura med stöd från Kulturrådet och Lunds kommun.

När?

  • 1 nov 10.30-12.30
  • 3 nov 10.30-12.30

Besöksinformation

Workshopen är gratis men antalet deltagare är begränsat till åtta eftersom lokalen är liten. Föranmälan krävs, först till kvarn.
Anmäl till info@krognoshuset.se
Workshopen riktar sig till barn som är mellan 7-10 år.
Notera att anmälan gäller båda workshop-tillfällena. Första dagen, 1/11 gör vi kroppen i papier maché. Den får sedan torka i ett par dagar och vi träffas igen den 3/11 för att måla.

Tillgänglighet

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300 med smala och branta trappor. Byggnaden kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer/besökare med funktionsnedsättning.

Var?

Krognoshuset, Lund

Krognoshuset, Mårtenstorget 3

Kontaktinformation

Catarina Östlund
info@krognoshuset.se

Närliggande evenemang