Öppna Stäng
Workshop

Slätten snapshots

Konstnär:
  • Slätten

Arrangör:
  • Skånes konstförening

VAD?

Vad händer när du bara har en chans att ta en bild? Kan det du har omkring dig vara konst? Har du provat att fota med en engångskamera? Vad får plats i en bild och hur fotar man en känsla?

Med kluriga utmaningar och engångskameror hittar vi motiven och utforskar vår omgivning i en fotostafett! I workshopen finns det inga rätt eller fel – du är fotografen som fångar dina ögonblick!

Stafetten utgår ifrån Slättens fotostation på Sevedsplan. Du får en utmaning och ger dig iväg på ett fotouppdrag i området. För varje uppdrag tar du några bilder innan engångskameran lämnas vidare till nästa person.

Konstnärerna från Slätten hjälper till med tips och trix för hur du kan ta bilder på olika sätt. Bilderna kommer att visas i en fotoutställning i Seved sista helgen på höstlovet, 5–7 november.

Workshopen är drop-in och du kan själv välja om du vill vara med på ett eller flera uppdrag. Inga förkunskaper krävs. Välkommen att delta i Fotostafetten eller bara hänga och snacka foto och konst i Slättens fotostation på Sevedsplan!

Om konstnären

Slätten

Slätten är ett galleri och ateljékollektiv i Malmö med tio konstnärer som arbetar med bland annat fotografi, film, måleri, textil, skulptur och design.

Om arrangören

Skånes konstförening

Skånes konstförening är en ideell förening som driver ett galleri för konstutställningar, kulturevenemang och pedagogik i Södra Sofielund i Malmö.

När?

  • 30 okt 12–18

Besöksinformation

Workshopen är en stafett som pågår mellan kl 12–18 lördag 30 oktober. Det går bra att vara med hela dagen eller droppa in när man kan. Workshopen äger rum utomhus men vid regn flyttar vi in.

Tillgänglighet

Fotostafetten är för alla barn och unga. Information på svenska och engelska finns. Tillgängligt för rullstol. Inga förkunskaper krävs.

Var?

Sevedsplan, Malmö

Sevedsplan,

Kontaktinformation

Skånes konstförening
info@skaneskonst.se
Tel: 040 10 33 80

Närliggande evenemang