Öppna Stäng
Workshop

Skönheten i det förbrukade

Konstnär:
  • Caroline Bonaldi

Arrangör:
  • Hallands Kulturhistoriska Museum

VAD?

"Skönheten i det förbrukade" är en workshop i att hitta nytt i det redan använda. Vad gör oss unika och hur kan vi förhålla oss till samhällets ideal och normer på vårt eget sätt? Genom ”ytliga” uttryck som kläder kan vi leka med vår identitet och samtidigt ge oss själva större utrymme och förståelse för vår egenart. Det unika ligger i vad vi väljer och hur vi sammanfogar oss till en helhet.

Vi samlas i museets ateljé Borgen och börjar med att titta på Carolines lekfulla film ”Wardrobe” samt på några verk ur hennes utställning ”Provrum” i samarbete med Hallands satsning "Mode: Yta med djup". Därefter inhandlar vi secondhandkläder som vi vill ge en andra chans att berätta något. Vi väljer dem efter hur de tilltalar oss och att vi känner att vi kan uttrycka oss med dem. Vi sprättar upp plaggen och kommer att sy, knyta och på olika sätt på nytt sammanfoga de olika mönsterdelarna till textila bilder och eller skulpturer. De färdiga bilderna eller skulpturerna visas sedan upp i museets lokaler. Välkomna!

Om konstnären

Caroline Bonaldi

Caroline Bonaldi har tidigare arbetat med kostymer för teater och film. Genom skrädderi, vardagsrutiner, identitet och karaktärsberättande utforskar hon kläders påverkan som uttrycksmedel och i samhället. Hon jobbar lekfullt och med humor för att ifrågasätta de normer och spelregler vi förhåller oss till i vår vardag.

Om arrangören

Hallands Kulturhistoriska Museum

Hallands Kulturhistoriska Museum är beläget högst uppe på Varbergs fästning. Här finns utställningar och verksamhet med fokus på Hallands historia och livet i Halland både i dåtid och nutid.

När?

  • 3 nov 13-16
  • 4 nov 10-13

Besöksinformation

Plats: Ateljé Borgen på Hallands kulturhistoriska museum
Max antal platser: 8
Ålder: 12-14 år
Föranmälan: Ja, ring o340-82831 och boka din plats!
Pris: Gratis

Tillgänglighet

Lokalen nås via en dörr i markplan. Rullstolsanpassad toalett finns i lokalen.
För att ta sig till ateljé Borgen och Hallands kulturhistoriska museum behöver du ta dig upp för en lång grusvägsbacke. Det går att köra bil upp vid behov. Vid frågor om tillgänglighet kontakta museets reception

Var?

Hallands Kulturhistoriska Museum, Varberg

FÄSTNINGEN 1, 432 44 Varberg

Kontaktinformation

Kontaktperson: Amalia Friberg Jedström
amalia.friberg@museumhalland.se
0760-23 14 11
Museets reception: 0340-82831

Närliggande evenemang