Öppna Stäng
Workshop

Öppet skapande

Konstnär:
  • Thale Vangen

Arrangör:
  • Sjöbo Konsthall

VAD?

Följ med på en fantasifull och kreativ resa där vi skapar tillsammans med naturmaterial, inspirerade av djur, natur, former och färger. Skapa tillsammans med Thale Vangen, se era verk växa fram sida vid sida och ta chansen att fråga allt det där du velat fråga en konstnär om!

Vi har drop in i vårt fina skapanderum Fantasia som ligger vägg i vägg med Sjöbo Konsthall. Du får undersöka de material som finns, inspireras av bilder och förslag, men i slutändan är det du som bestämmer vad du vill skapa! Kanske du vill testa lite olika former? Kanske du vill skapa en liten docka med en historia och personlighet? Det är du som sätter ramarna. Får du slut på idéer kan du passa på att ta en runda i konsthallen som är öppen hela tiden under passet.

Utgångspunkten är Thale Vangens utställning som visas på Sjöbo Konsthall under perioden. I skapanderummet finns både förslag på vad du kan göra men också material du kan skapa fritt med.

Om konstnären

Thale Vangen

Thale Vangens skulpturer har koppling till djurliknande former. Arbetet kan börja med en vag inre bild som ofta relaterar till något kroppsligt. Ibland är det så konkret som ett fragment av en livsform eller en anatomisk detalj, andra gånger är det mer diffusa synteser av former, drömmar eller mönster.

Om arrangören

Sjöbo Konsthall

Sjöbo Konsthall visar samtidskonst året runt. Numera finns även skapanderummet Fantasia kopplat till konsthallen, där du på egen hand eller i ledda workshops kan skapa konst.

När?

  • 2 nov 13-15

Besöksinformation

Max 8 i skapanderummet samtidigt. Max 20 i konsthallen samtidigt.
Gratis, ingen föranmälan. Innan och efter passet finns möjlighet att fortsätta skapa i skapanderummet som är öppet till klockan 16.

Tillgänglighet

Lokalen är rullstolsanpassad, aktiviteten är lämplig för alla.

Var?

Sjöbo Konsthall, Sjöbo

Gamla torg, Sjöbo

Kontaktinformation

Paula Brante
paula.brante@sjobo.se
0734-242786

Närliggande evenemang