Öppna Stäng
Workshop och utställning

Okänt föremål

Konstnär:
  • Emily Willman

Arrangör:
  • Höörs Musikskola

VAD?

Okänt föremål är ett konstnärligt undersökande av vilka berättelser som bor i tingen. Vilka spår lämnar vi efter oss och hur kan de tolkas av någon bortanför vår tid? Kan vi genom att studera och organisera vardagliga föremål upptäcka och förstå något om oss själva, vår egen tid och vart vi är på väg? Är det möjligt för oss att ur våra egna rester skapa en ny gemensam berättelse? Undersökningen ställer också frågor kring vad som är värt att tas tillvara, vilka detaljer vi ser och hur historieskrivning sker.

I den här workshopen får alla bli en del av ett konstnärligt forskningsteam. Den tidigare hyttan förvandlas till en forskningsstation belägen någonstans i framtiden.

Tillsammans undersöker, katalogiserar och arkiverar vi rester från vår tidsålder. Genom att teckna av, göra frottage och avtryck studerar vi olika upphittade föremål från människan och naturen. Vi klurar ut hur de bör sammanfogas och vad de en gång kan ha haft för betydelse eller vem de tillhört. Kanske skapar vi helt nya världar och väsen. De skisser, avtryck texter och funderingar vi gör är vårt forskningsresultat och sammanställs i en utställning.

Om konstnären

Emily Willman

Emily Willman är scen och bildkonstnär. I sitt konstnärsskap bjuder hon in till en fiktiv mytologisk värld där människans relation till naturen och tiden undersöks. I hennes verk samspelar drömlika scenarier med vardagliga föremål för att skapa en på samma gång välkänd som upphöjd magisk stämning.

Om arrangören

Höörs Musikskola

Höörs Musikskola erbjuder kulturaktiviteter efter skoltid. Här kan du göra allt från att agera i en teatergrupp och gå på Bild & Form till att lära dig spela instrument. Vi har aktiviteter för stora och små.

När?

  • 1 nov 10-12, 12.30-14.30
  • 2 nov 10-12, 12.30-14.30
  • 7 nov 13-16 Utställning

Besöksinformation

Aktiviteten vänder sig till personer från 8 år-100.
Barn under 10 år ska ha sällskap av vuxen.
Max 10 personer åt gången i lokalen.
Gratis entré och ingen föranmälan behövs.

Tillgänglighet

Lokalen är lätt att komma in i med rullstol och aktiviteten är tillgänglig och lämplig för alla.

Var?

Hyttan, Höör

Stenskogsvägen 2, Höör

Kontaktinformation

För mer information kontakta Musikskolan
mail: musikskolan@hoor.se
telefon: 0413 - 28285

Närliggande evenemang