Öppna Stäng
Workshop

Nattvatten

Konstnär:
  • Ingela Ihrman

Arrangör:
  • Konstfrämjandet Skåne

VAD?

Workshopen "Nattvatten" är ett konstnärligt utforskande av Malmös vatten. Vad rör sig i rören? Hur känns det att bli översvämmad? Vad händer den som torkat ut? Och vad är det för brunt som luktar på Ribban?
Vattnet bär en viktig roll i Malmö, för världen i stort och påverkas starkt av dagens klimatförändringar. "Nattvatten" är en gemensam undersökning av vad som döljer sig under vattenytan, där vi på olika sätt genom konsten söker oss till källan.

I "Nattvatten" gör vi ett spännande konstnärligt utforskande av Malmös vatten tillsammans med konstnären Ingela Ihrman. Vi färdas med buss, till fots och vadar i knädjupt vatten på olika speciella platser, i och i närheten av Malmö. Vi träffas vid fyra tillfällen där vi tittar, känner, pratar, tänker, luktar, bygger, tätar, väter och samlar. Under en av träffarna bygger vi vår egen kostym och rekvisita som vi sedan använder vid en exkursion. Veckan avslutas med en publik utställning i Konstfrämjandet Skånes galleri där vi som vill visar upp det vi gjort och upplevt tillsammans.

Om konstnären

Ingela Ihrman

Ingela Ihrman arbetar med performance, installation, skulptur och text. Hon iscensätter situationer för att undersöka vad det innebär att vara människa, konstnär eller vid liv, ofta med hjälp av egentillverkade kostymer. Med humor och sårbarhet som verktyg utforskar hon begränsande normer, begrepp som ensamhet och tillhörighet och relationer mellan olika livsformer. Se mer på www.ingelaihrman.com

Om arrangören

Konstfrämjandet Skåne

Konstfrämjandet Skåne är en partipolitiskt obunden organisation baserad i Malmö som arbetar utifrån mottot Konst för alla.

När?

  • 1 nov 10-16
  • 3 nov 10-15
  • 5 nov 13-15
  • 7 nov 13-16

Besöksinformation

15 platser totalt för hela veckan. Anmälan krävs, först till kvarn gäller!
Mejla ditt namn, födelseår, telefonnummer och information om specialkost. Är du under 18 år lämnar du uppgifter för dig själv + namn och telefonnummer till din vårdnadshavare.

Tillgänglighet

Ej rullstolsanpassade aktiviteter.

Var?

Olika platser i och runtom Malmö, Malmö

Östergatan 9, 211 25 Malmö

Kontaktinformation

skane@konstframjandet.se

Närliggande evenemang