Bästa Biennalen TILL
TOPPEN
Öppna Stäng
Tillbaka

Multiplera – ett kollektivt konstverk på Kivik Art Centre

Arrangör: Kivik Art Centre

På Kivik Art Centre kan du hjälpa konstnärerna Björn och Ingrid från MuralCentralen att skapa ett kollektivt konstverk. En hyllning till skulptören Anthony Gormleys ”Field” eller den kinesiska terrakottaarmen, fast ute i verkligheten, utanför museets rum.

Björn Carnemalm och Ingrid Sandsborg är båda konstnärer, som arbetar bland annat med offentlig gestaltning. När de arbetar tillsammans kallar de sig MuralCentralen och hittar oftast på projekt med deltagare i olika åldrar och bakgrund. Delaktighet är den röda tråden.

Vill du vara med och skapa din del i den kollektiva skulpturen?! Vi kommer att visa exempel på hur människan ofta skapar liknande avbilder oavsett var i världen de bott.

Du får prova på en konstnärlig process från skiss till skulptur och vi jobbar med lera. Räkna med att bli lite smutsig, och kläder efter väder rekommenderas. Den obrända leran kommer från den skånska marken (i samarbete med IFÖ Center) och efter blir den så småningom del av naturen igen.

Du skapar din egen figur i lera, placerar ut den tillsammans med andras och under tre dagar växer verket fram till en lekfull armé som befolkar Bergdala gård och Kivik Art Centre.

Blev din figur likadan som någon annans? Inte exakt, va? Lite olik. Och ändå ganska lik. Som vi människor.

Multiplera [att kollektivt skapa en skulptur bestående av flera beståndsdelar i lera]

Österlen är fantastiskt också under hösten.Varmt välkomna!

Datum: 29 okt 11.00–17.00
30 okt 11.00–17.00
31 okt 11.00–17.00
Adress: Kivik Art Centre
Bergdala Gård
277 35 Kivik
Pris: Fri entré
Målgrupp: Barn och unga 6 - 19 år. Barn under 8 år måste åtföljas av vuxen.
Tillgänglighet: Lokalen tillgänglig för alla. Utomhusmiljön något mer krävande. Hör gärna av er om ni har särskilda behov.
Multiplera – ett kollektivt konstverk på Kivik Art Centre