Öppna Stäng
Workshop

Mosaik och djur

Konstnär:
  • Ellen Skafvenstedt

Arrangör:
  • Varbergs konsthall/ Varbergs kommun

VAD?

Kom och skapa mosaikbilder med djur! Med utgångspunkt i konstnären Ellens Skafvenstedts egen konstnärliga praktik att skapa bilder i mosaik får barn själva uttrycka sig i materialet och göra ett eget djur eller en figur i mosaik. Inspirationen kan fås genom bilder som finns i konstverkstaden eller från utställningen "Ge oss ljus" av Niki Lindroth von Bahr där animerade filmer och modeller av rum och djur finns utställda.

Vi använder oss av porslinsbitar, smältlim och färg på träskivor för att göra tavlor som ni sedan får ta med er hem. Ni kan göra egna fantasifigurer, inspireras av modelldjuren i utställningen eller av mallar som finns på plats.

Om konstnären

Ellen Skafvenstedt

Workshopen leds av konstnären Ellen Skafvenstedt som under sommaren och hösten ställt ut ett verk av mosaik i Apelviken i Varberg. I sitt egna konstnärliga arbete jobbar Ellen med allt från textila tekniker som stickning till skulpturer i sten och trä. Att återbruka material är en viktig del av hennes olika projekt, bland annat använder hon sig av begagnade tallrikar och krukor.

Om arrangören

Varbergs konsthall/ Varbergs kommun

Varbergs konsthall visar internationell och nationell samtidskonst och är beläget på våning 2 i Kulturhuset Komedianten i Varberg. Här visas årligen 3-4 utställningar, såväl separatutställningar som tematiska samlingsutställningar.

När?

  • 6 nov 12-13.30, 13.45-15.15

Besöksinformation

Endast bokade platser, 6 barn/grupp + en medföljande vuxen. Bokning görs via varbergskonsthall.se

Tillgänglighet

Workshopen är lämplig för barnen i åldern 6-10 år. Lokalen är anpassad efter rullstol och hiss finns.

Var?

Varbergs konsthall, Varberg

Drottninggatan 8, 432 41 Varberg

Kontaktinformation

Vill du veta mer? kontakta jenny.forsgren@varberg.se för mer information

Närliggande evenemang