Öppna Stäng
Workshop

Mitt inre collage

Konstnär:
  • Helga Holmén

Arrangör:
  • Galleri Hamnmagasinet /Varbergs kommun

VAD?

Kom och skapa bilder och egna världar i collage! Med utgångspunkt i konstnären Helga Holméns eget arbete med att skapa bilder med olika tekniker och material får barn själva prova att skapa med collage och utforska sin inre verklighet. Inspirationen kan fås av bilder som finns på utställningen i Galleri Hamnmagasinet och i samtalet med konstnären. Utgångspunkten i skapandet är de egna erfarenheterna och upplevelserna av arbetet, och det lägger vi stor vikt vid under workshopen.

Vi använder oss av befintliga foton, reliefer, papper, färger, kol, lim och blyerts på träskivor eller papper för att göra tavlor som ni sedan får ta med er hem. Workshopen kommer vara inne i utställningen där ni kan göra helt egna fantasivärldar eller låta er inspireras av bilderna som sitter på väggarna.

Om konstnären

Helga Holmén

Workshopen leds av konstnären Helga Holmén som under hösten ställer ut på Galleri Hamnmagasinet i Varberg. I sitt eget konstnärliga arbete jobbar Helga med ett slags målade collage. I hennes konst återfinns olika tekniker och material som blandas, som tyg, sprutmåleri, sömnad, kol och olja. Bilderna är naturalistiska men inte realistiska vilket ger en stor frihet till fantasi och tolkning.

Om arrangören

Galleri Hamnmagasinet /Varbergs kommun

Galleri Hamnmagasinet ställer ut lokala och regionala konstnärer samt konsthantverk. Lokalerna ligger vid hamnen i Varberg och är ett populärt besöksmål.

När?

  • 30 okt 12-13.30, 13.45-15.15

Besöksinformation

Plats förbokas på gallerihamnmagasinet.se.
Det finns 8 platser vid varje tillfälle, en plats/barn + medföljande vuxen.

Tillgänglighet

Workshopen riktar sig till barn i åldrarna 6-7 år. Hiss finns i huset, några trösklar finns.

Var?

Galleri Hamnmagasinet, Varberg

galleri hamnmagasinet,

Kontaktinformation

För mer information kontakta jenny.forsgren@varberg.se

Närliggande evenemang