Öppna Stäng
Workshop

Magiska, mumsiga och mirakulösa masker

Konstnär:
  • Eric Magassa

Arrangör:
  • Moderna Museet Malmö

VAD?

Med en mask för ansiktet kan vi gömma oss eller bli någon annan. Masken kan få oss att smälta in i omgivningen eller att sticka ut! Den kan ge oss superkrafter, skydda oss eller vara magisk likt en portal till en annan värld eller en annan del av oss själva. Genom masken kan vi titta på andra utan att själva bli sedda.

Hur känns det egentligen att ha en mask på sig? Och hur är det att skapa en? Tillsammans med konstnären Eric Magassa gör vi masker under Bästa Biennalens sista helg. Färgglada masker, mörka masker. Masker med blad, paljetter och tyg. Ansiktsmasker där du själv bestämmer uttrycket!
Vi kommer att arbeta med olika tekniker och material så som färg, kartong, tyg, mönster, måleri, kollage och fotografi. Vi kommer att börja med att titta i utställningen ”Mannen med det blå ansiktet” för att sedan gå in i Verkstan och skapa tillsammans med Eric Magassa.
Obs! Delaktighet under förmiddagen kräver föranmälan! Efter lunch öppnar vi upp Verkstan där alla är välkomna att skapa sina alldeles egna masker!

Om konstnären

Eric Magassa

Eric Magassa arbetar med måleri, kollage, skulptur och fotografi. Han bor och arbetar i Göteborg, en stad som även har synts till i hans konst. I den fotografiska serien ”The Lost series” möter vi en gestalt som med mask för ansiktet och tyg för kroppen, rör sig mellan olika städer i världen. I sitt konstnärskap undersöker Magassa vad det innebär att resa mellan skilda platser och hemhörigheter.

Om arrangören

Moderna Museet Malmö

Moderna Museet Malmö har funnits sedan 2009 och visar konst från det tidiga 1900-talet och fram till idag. Museet har som uppgift att visa, förmedla, bevara, spegla och samla samtida konst.

När?

  • 6 nov 10-12, 13-15
  • 7 nov 10-12, 13-15

Besöksinformation

Workshoppen är öppen för alla som är fyllda 6 år. Delaktighet under förmiddagen, kl. 10.00-12.00, kräver en föranmälan och har ett begränsat antal platser. Maila din anmälan senast den 3 november till: assistent.malmo@modernamuseet.se.
Från kl 13.00 till kl. 15.00 öppnar vi upp Verkstan för alla som vill komma och skapa!

Tillgänglighet

Lokalen är rullstolsanpassad.

Var?

Moderna Museet Malmö, Malmö

Stora Nygatan 3, 211 37 Malmö

Kontaktinformation

För mer information kontakta Maria Westmar, konstpedagog, på: m.westmar@modernamuseet.se

Närliggande evenemang