Öppna Stäng
Workshop

Konsten att bygga sitt drömhus

Konstnär:
  • Sebastian Blomqvist

Arrangör:
  • Ifö Center Exhibit

VAD?

Hur kan ett hus se ut? Det kan ha fyra väggar, ett platt tak som skyddar mot regnet och en dörr så att man kommer in. Men det kanske känns lite tråkigt. Hur skulle ett hus kunna se ut om det inte fanns några regler. Om bara viljan och fantasin fick bestämma?

Kartong är sånt vi oftast står och sorterar i soporna. I denna workshop ska vi återvinna den genom att göra våra egna konstverk! Deltagarna får prova på att skapa tredimensionella verk i wellpapp. Temat är hus och hur man skulle vilja bo om det inte fanns några begränsningar eller regelverk. Och var går gränsen mellan hus och skulptur egentligen? Kan det vara samma sak?

Om konstnären

Sebastian Blomqvist

Sebastian Blomqvist är en konstnär som i ca tio år har arbetat med att skulptera med hjälp av olika typer av papper. Materialets vardagliga förekomst och hur det kan förvandlas till nästan vad som helst är en stor drivkraft och genom åren har det blivit allt från hästar i naturlig storlek, till miniatyrhus och en tjur i monumentalformat.

Om arrangören

Ifö Center Exhibit

Ifö Center Exhibit är en ideell förening som driver Ifö Center Konsthall. Vi arrangerar utställningar och artist talks. Målsättningen är att visa en spännande mix i olika tekniker och material - från olika avsändare, länder och perspektiv.

När?

  • 28 okt 13-15
  • 29 okt 13-15
  • 30 okt 13-15

Besöksinformation

Workshop i bakre rummet på Ifö Center Konsthall. Ingång från Iföverkens stora parkering på Fågel Fenix Väg 12.
Workshopen vänder sig till barn i alla åldrar. Gratis att vara med. Ta inte finkläder, utan ha på dig varma kläder som får bli smutsiga.

Tillgänglighet

Det finns inga höga trösklar eller trappor, så det är inte svårt att köra rullstol hos oss. Funkistoaletten (och den andra toan) är i ett annat hus, så det är bra att gå på toa innan klockan ett.

Var?

Ifö Center Konsthall, Bromölla

Fågel Fenix Väg 12 Bromölla,

Kontaktinformation

Kontaktperson: Teresa Holmberg 0708-740562
info.ifocenter@gmail.com

Närliggande evenemang