Öppna Stäng
Workshop

Klubb Lilian

Konstnär:
  • Pernilla Frid

Arrangör:
  • Kalmar konstmuseum

VAD?

En tecknarklubb för alla tecknarstilar. Vi prövar skissen som förstärkare för att hitta ledtrådar till illustration och oande bildvärldar. Enkelt men maxat roligt! Konstnären Lilian Lindblad Domecs lek och allvar mellan bild och budskap inspirerar och engagerar. Utifrån Kalmar konstmuseums utställning "Skrattet och Skärpan" med Lilian Lindblad Domec bjuder Klubb Lilian på en kväll med snabba streck och kreativ process.

Under kvällen prövar vi olika sätt att förenkla en bild och hitta lusten till att snabbt omfamna en form. Vi kör ett skissdisko för att upptäcka metoder för att teckna kropp och rörelse. Skissdiscot i sig innebär ingen egen dans utan är en prövning i hur man fångar någon annans rörelse. Vi säjer också: Bye, bye Instagram. Hej, hej Tecknagram - en kreativ skissövning med hög volym och skratt. Innan tecknarklubben stänger har vi en speedprinting och gör enkla grafiska tryck med suddgummi.

Om konstnären

Pernilla Frid

Pernilla Frid är en illustratör som arbetar i gränslandet mellan grafiska och poetiska uttryck. Med en driven balansgång mellan allvar och humor skapar hon bildvärldar för tankar före och efter. Ofta tecknade. Eller tryckta. Annars med sax och limstift.

Om arrangören

Kalmar konstmuseum

Kalmar konstmuseum är ett samtida konstmuseum, inriktat på att väcka och undersöka frågor som rör människors framtid och utmaningar. Vår pedagogiska verksamhet för barn, unga och vuxna är en central del i vårt program att förmedla konst och design.

När?

  • 27 okt 18-20

Besöksinformation

Ålder 15-18 år, fritt inträde, föranmälan sker till konstlabbet@kalmarkonstmuseum.se senast 25/10

Tillgänglighet

lokalen är rullstolsanpassad

Var?

Kalmar konstmuseum, Kalmar

kalmar konstmuseum,

Kontaktinformation

Veronica Lindblad
konstlabbet@kalmarkonstmuseum.se

Närliggande evenemang