Öppna Stäng
Workshop

Idé, process, arkiv

Konstnär:
  • Studio Goja

Arrangör:
  • Designarkivet

VAD?

Hur skapas design egentligen? Hur går designprocessen till? Vad är en riktigt bra idé? Dyker den bara upp om vi har tur, eller kan vi faktiskt göra idéer? Finns det knep för att göra om en idé till något vi kan se, använda och experimentera med?

I den här designverkstaden jobbar vi med textiltryck och designprocessen: från idégenerering med inspiration från Designarkivet, via skapande och experimenterande, till något som kan dokumenteras och arkiveras!

Vi ses i utställningshallen i Pukeberg vid två tillfällen. Under första träffen utforskar vi designprocessen genom idéövningar och olika trycktekniker. Vi hämtar inspiration ur Designarkivets samling och börjar skissa på egna mönster.

Andra träffen handlar om att dokumentera och arkivera det vi har skapat. Vilka skisser och experiment var viktiga för att komma fram till din design? Sparar vi allt vi gjort under processen, eller vill vi välja ut några detaljer som kan förklara vad som hände och hur designen blev till? I fotostudion tar vi bild på det du vill spara i arkivet och på så sätt blir din design en del av Designarkivet.

Har du inte möjlighet att delta på första träffen? Under veckan finns det material och inspiration att hämta på Designarkivet för att delta på distans.

Om konstnären

Studio Goja

Studio Goja är en designverkstad för barn och barns berättelser och drivs av Marthe Roosenboom och Ida Liffner. Gojas verkstäder bottnar i barnkonventionen, och arbetar utifrån målbilden att barn ska ha rätt till information genom kultur, rätt till fritt uttryck samt rätt att få sin röst hörd. Vår vision är att stärka alla barns alla språk och bygga hållbara arenor där de får komma till uttryck.

Om arrangören

Designarkivet

På Designarkivet samlar man på saker som berättar om hur formgivare arbetar. I samlingen finns 120 000 saker som skisser, teckningar och ritningar, gjorda av nästan 800 olika formgivare.

När?

  • 2 nov 13.30-15
  • 5 nov 13.30-15

Besöksinformation

Workshopen vänder sig till unga mellan 8 - 15 år.
Deltagarplatser: 10 st. Föranmälan skickas till info@designarkivet.se eller 0481-42870.

Tillgänglighet

Evenemanget är kostnadsfritt. Lokalen är rullstolsanpassad. Handsprit och handtvätt finns tillgängligt.

Var?

Utställningshallen i Pukeberg, Nybro

Pukebergarnas väg 24, 382 34 Nybro

Kontaktinformation

Vid frågor välkommen att kontakta Maija Zetterlund, maija.zetterlund@designarkivet.se, 0481-42870

Närliggande evenemang