Öppna Stäng
Workshop

HÖGT I TAK! En kreativ workshop

Konstnär:
  • Debora Svensson

Arrangör:
  • Kulturverket i Svalöv i samarbete med Galleri Bluelight

VAD?

"HÖGT I TAK!" är en utställning skapad av Kulturverket i Svalövs dansgrupp Lowkey Girls tillsammans med konstnären och bildpedagogen Debora Svensson. Utställningen är resultatet av en två dagar lång workshop där Lowkey Girls fick möjligheten att i bild representera sig själva och samtidigt ingå i ett större sammanhang. Detta gjordes med hjälp av mönstertryck på tyg. De tryckte också en egendesignad logga på tröjor som representerar deras dansgrupp.

Kom och skapa färgglada vimplar tillsammans med konstnären Debora Svensson! På vår workshop får ni prova på samma tryckteknik som dansgruppen Lowkey Girls använt sig av. Tillsammans skapar vi en vimpellina. För varje vimpel som trycks blir linan längre och längre!
Workshopen äger rum i Galleri Bluelights stora utställningslokal under vernissagedagarna. Passa samtidigt på att se när Lowkey Girls uppträder mellan workshopstillfällena!

Om konstnären

Debora Svensson

Debora Svensson är bildkonstnär och bildpedagog. Hon arbetar primärt inom det konstgrafiska fältet för att via det väcka tankar och funderingar kring maktrelationer och missförhållanden på såväl individuella som samhälleliga plan. Ibland sker detta via klassiska linoleumsnitt, ibland inlindat i dekorativa mönsterkonstruktioner. Debora Svensson har studerat Bild & Form på Fridhems folkhögskola.

Om arrangören

Kulturverket i Svalöv i samarbete med Galleri Bluelight

Kulturverket i Svalöv är en förening som med kulturens hjälp vill föra samman nyanlända och svenskar, stora som små. Vi arbetar med återbruk, tvåltillverkning, fotboll, dans och mycket annat. Dansgruppen Lowkey Girls består av 12 tjejer mellan 9 och 13 år. Galleri Bluelight är ett galleri i Svalöv som drivs av Per och Helen Widell.

När?

  • 30 okt 11.45-13.50, 14.15-15.45
  • 31 okt 12.45-14.15, 14.45-15.45

Besöksinformation

Workshop med vimplar i Galleri Bluelights stora utställningslokal. Workshopen riktar sig till 5 år och uppåt. Ca 8 personer vid varje workshoptillfälle. Fritt inträde och ingen föranmälan.

Tillgänglighet

Galleriet är rullstolsanpassad och tillgänglig för alla.

Var?

Galleri Bluelight, Svalöv

Galleri Bluelight, Svalegatan 4A

Kontaktinformation

Carolina Thelin
E-post: carolina.thelin@svalov.se
Tel: 0709-475133

Närliggande evenemang