Öppna Stäng
Performance

HÖGT I TAK! En dansuppvisning av Lowkey Girls!

Konstnär:
  • Debora Svensson

Arrangör:
  • Kulturverket i Svalöv i samarbete med Galleri Bluelight

VAD?

"HÖGT I TAK!" är en utställning skapad av Kulturverket i Svalövs dansgrupp Lowkey Girls tillsammans med konstnären och bildpedagogen Debora Svensson. Utställningen är resultatet av en två dagar lång workshop där Lowkey Girls fick möjligheten att i bild representera sig själva och samtidigt ingå i ett större sammanhang. Detta gjordes med hjälp av mönstertryck på tyg. De tryckte också en egendesignad logga på tröjor som representerar deras dansgrupp.

Finns det gemensamma nämnare i hur alla är individer i en dansgrupp samtidigt som de utgör en tydlig koreografisk enhet? Hur alla komponenter i ett mönster är unikt, samtidigt som de tillsammans utgör något större?

Vi låter dans möta bild när vi inleder vår invigning av konstbiennalen med en dansuppvisning av Lowkey Girls som de, till detta unika tillfälle, har producerat tillsammans med Kulturverkets pedagoger. De kommer sedan tillbaka och dansar igen under båda vernissagedagarna.

Lowkey Girls blandar modern dans och koreografi till peppig musik. Kom och se dem uppträda!

Om konstnären

Debora Svensson

Debora Svensson är bildkonstnär och bildpedagog. Hon arbetar primärt inom det konstgrafiska fältet för att via det väcka tankar och funderingar kring maktrelationer och missförhållanden på såväl individuella som samhälleliga plan. Ibland sker detta via klassiska linoleumsnitt, ibland inlindat i dekorativa mönsterkonstruktioner. Debora Svensson har studerat Bild & Form på Fridhems folkhögskola.

Om arrangören

Kulturverket i Svalöv i samarbete med Galleri Bluelight

Kulturverket i Svalöv är en förening som med kulturens hjälp vill föra samman nyanlända och svenskar, stora som små. Vi arbetar med återbruk, tvåltillverkning, fotboll, dans och mycket annat. Dansgruppen Lowkey Girls består av 12 tjejer mellan 9 och 13 år. Galleri Bluelight är ett galleri i Svalöv som drivs av Per och Helen Widell.

När?

  • 30 okt 11.30-11.40, 14-14.10
  • 31 okt 12.30-12.40, 14.30-14.40

Besöksinformation

Dansuppvisning i Galleri Bluelights stora utställningslokal. Vi tar hänsyn till eventuella restriktioner vad gäller antal personer i lokalen. Fritt inträde och ingen föranmälan. Alla välkomna!

Tillgänglighet

Galleriet är rullstolsanpassad och tillgänglig för alla.

Var?

Galleri Bluelight, Svalöv

Galleri Bluelight, Svalegatan 4A

Kontaktinformation

Carolina Thelin
E-post: carolina.thelin@svalov.se
Tel: 0709-475133

Närliggande evenemang