Öppna Stäng
Workshop

Gammalt blir nytt

Konstnär:
  • Ninia Sverdrup

Arrangör:
  • Tjolöholms Slott

VAD?

DIY (do it yourself) är en gammal rörelse som fått nytt uppsving. Det är en rörelse som slår an på dagens samhälle på många sätt. Genom att skapa själv från material som finns tillhands är den inte bara vänligare mot vår miljö utan skapar dessutom en bättre självkänsla hos den som skapar, att få känna att ”jag kan”.

Vi utgår från material som inte tär mer än nödvändigt på vår jord, material som redan fyllt en funktion, som förbrukade textilier från hemmet eller second hand. Utifrån vad vilket material vi har är vi fria modedesigners för en timme. Vi jobbar tillsammans på modedockor eller på varandra. Vi klipper bort en ärm, en krage, ett byxben och ersätter det med annat byxben eller ärm från en tröja, Vi draperar med tygstycken, konstruerar en huvudbonad. Vi nålar ihop för att det ska gå fort. Snabbt skapande med mycket energi! I slutet kör vi en kort "modeshow" och visar varandra vad vi har skapat.

Om konstnären

Ninia Sverdrup

Ninia Sverdrup har bott och arbetat med konst under många år i Berlin men bor nu på landet utanför Vallda. Där har hon sina egna får vars ull utgör hennes nya konstmaterial. Vi utgår från identitet och tillsammans funderar vi över "vem är jag? Vem vill jag vara?"
När man gör själv skapar man samtidigt sin alldeles egna grej, som visar vem man är.

Om arrangören

Tjolöholms Slott

Tjolöholms Slott är ett engelskinspirerat gods helt i original från början av 1900-talet. Öppet för allmänheten under hela året.

När?

  • 3 nov 10, 13
  • 4 nov 10, 13

Besöksinformation

Max 15 personer per workshoptillfälle.
Workshopen vänder sig till barn i åldern 8-12 år med vuxna.
Endast föranmälan.

Tillgänglighet

Lokalen är inte rullstolsanpassad.

Var?

Tjolöholms Slott, Kungsbacka

Tjolöholms Slott 439 74 Fjärås, Sverige

Kontaktinformation

Magdalena Kasper
magdalena.kasper@tjoloholm.se
0708-608833

Närliggande evenemang